Guvernul francez a confirmat ca este pregatit sa nationalizeze uzina ArcelorMittal de la Florange (nord-est) daca gigantul siderurgic refuza pana sambata sa o cedeze integral, afirmand ca a gasit un cumparator care este pregatit sa investeasca "aproape 400 de milioane de euro", relateaza AFP.

Ministrul redresarii productive, Arnaud Montebourg, "ne-a asigurat ca daca Mittal nu da inapoi, nationalizarea se va face", potrivit delegatilor sindicali care au fost primit miercuri dupa-amiaza de ministru.

"Avem un investitor, care este un otelar, un industrias, nu un finantist, care doreste sa-si investeasca banii personali si este dispus sa investeasca aproape 400 de milioane de euro pentru retehnologizare", afirmase anterior Arnaud Montebourg, in fata Adunarii Nationale.

ArcelorMittal nu doreste sa cedeze tot complexul siderurgic de la Florange, asa cum cere statul. Acesta vrea sa inchida furnalele si filatura lichida, unde lucreaza 650 de oameni, dar doreste sa pastreze instalatiile din "aval", respectiv transformarea otelului in produse industriale elaborate livrate in special industriei auto.

Grupul siderurgic a oferit autoritatilor franceze termen pana sambata pentru gasirea unui investitor interesat de aceste furnale, oprite din 1 octombrie. Dupa acest termen, ArcelorMittal a precizat ca va demara procedurile de inchidere a instalatiilor.