Metro Group a anuntat luni ca a semnat un contract cu retailerul francez Groupe Auchan, in legatura cu vanzarea afacerilor real,- din Europa de Est. In Romania, Auchan va prelua activitatile operationale pentru 20 din cele 24 de magazine. Magazinele din Arad, Constanta Nord, Oradea Episcopia Bihorului si Suceava nu vor fi preluate de catre grupul Auchan. In momentul de fata, real,- Romania depune toate eforturile sa gaseasca solutia potrivita pentru fiecare dintre aceste locatii, cat mai repede cu putinta, se arata in comunicat.

  • "Vanzarea trebuie insa intai sa fie aprobata de catre autoritatile de reglementare competente si se asteapta sa fie finalizata in 2013. Pe intreaga perioada a acestui proces compania isi va continua activitatea, magazinele real,- vor functiona in program normal. Angajatii companiei au fost informati astazi atat la nivelul grupului cat si la nivelul real,- Romania. In continuare in Romania Metro Group se va concentra si mai mult pe Metro Cash&Carry", se arata in informarea de presa.

Despre real,-

real,- Hypermarket Romania s-a lansat oficial in martie 2006 si opereaza 24 de magazine pe piata locala in 18 orase din tara (4 in Bucuresti, cate 2 in Timisoara, Oradea si Constanta si cate unul in Arad, Baia Mare, Satu Mare, Cluj-Napoca, Deva, Sibiu, Targu Mures, Brasov, Suceava, Bacau, Galati, Ploiesti, Pitesti si Craiova. Reteaua magazinelor real,- comercializeaza aproximativ 70.000 de produse alimentare si nealimentare, provenind de la peste 1.700 de furnizori, dintre care 90% sunt din Romania.