CNADNR a reziliat doua contracte incheiate cu Romstrade, firma detinuta de Nelu Iordache, pentru intretinerea pe timp de iarna a doua loturi de drumuri deoarece nu au fost trimise utilajele in bazele de deszapezire si nu a fost asigurata cantitatea de material antiderapant necesara, relateaza Mediafax.

"Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania informeaza ca in data de 05.12.2012, Directia Regionala de Drumuri si Poduri Bucuresti a transmis instiintarile de reziliere a urmatoarelor contracte: Intretinere pe timp de iarna 2012 - 2013, lot 6 SDN Ploiesti, semnat intre CNADNR-SA ¬ DRDP Bucuresti si SC Romstrade SRL in data de 06.11.2012 si Intretinere pe timp de iarna 2012 - 2013, lot 9 A2 (Bucuresti - Lehliu), semnat intre CNADNR SA - DRDP Bucuresti si SC Romstrade SRL in data de 06.11.2012", se arata intr-un comunicat transmis de CNADNR.

Compania de Drumuri mentioneaza ca decizia de transmitere a instiintarilor de reziliere a fost luata ca urmare a neindeplinirii obligatiilor contractuale de catre antreprenor, respectiv nu au fost trimise in bazele de deszapezire utilajele solicitate conform caietului de sarcini si nu a fost asigurata cantitatea de material antiderapant conform necesarului si graficului stabilit.

Pana la momentul inceperii unei noi proceduri de atribuire a acestor contracte, activitatea de deszapezire va fi asigurata cu utilaje CNADNR si utilaje inchiriate de la firmele PA/CO International (lotul 6 SDN Ploiesti) si Gecor (lotul 9 A2 Bucuresti - Lehliu).

CNADNR a transmis marti Romstrade instiintarile de reziliere pentru alte doua contracte de modernizare a DN5 Bucuresti - Adunatii Copaceni si de constructie a variantei de ocolire Caracal, dupa ce a anulat alte doua contracte incheiate cu asocieri din care facea parte Romstrade, pentru construirea primului tronson al autostrazii Nadlac-Arad si pentru reabilitarea unui tronson al DN6, Alexandria-Craiova.

Printre motivele invocate s-au numarat progresul redus al lucrarilor si nerespectarea termenelor asumate de constructor.

Omul de afaceri Nelu Iordache, proprietarul Romstrade, a fost retinut sambata de DNA intr-un dosar in care este cercetat pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii pentru construirea autostrazii Nadlac-Arad, delapidare, fals in inscrisuri si spalare de bani, si a fost arestat preventiv, duminica, pentru 29 de zile de Tribunalul Bucuresti.