Phil Bentley, seful in prag de pensionare al British Gas, a starnit controverse in Marea Britanie, dupa ce presa din aceasta tara a scris despre conditiile financiare de care acesta ar urma sa beneficieze cu ocazia pensionarii: Bentley, care a castigat 681 de mii de lire anual ca director al companiei, ar urma sa primeasca, la pensionare, bonusuri totale in valoare de 13 milioane de lire, sustin jurnalistii de la The Telegraph. Centrica, compania-mama a British Gas, a refuzat sa comenteze informatiile in acest sens.

De-a lungul timpului, Bentley i-a infuriat pe clientii companiei cu cresterea progresiva a facturilor, pusa pe seama inflatiei, in conditiile in care o gospodarie din Marea Britanie a ajuns sa plateasca, in medie, 1.300 de lire pentru factura la energie si gaz.

Presa britanica speculeaza acum faptul ca Phil Bentley ar urma sa plece de la conducerea British Gas dupa o cearta "strategica" cu Sam Laidlaw, directorul executiv al Centrica, compania-mama a British Gas. Surse apropiate Centrica au calificat, insa, zvonurile drept "ridicole", sustinand ca nu ar fi vorba despre un bonus in valoare de 13 milioane de lire.

Phil Bentley conduce din 2007 British Gas, companie care alimenteaza cu gaz si energie 12 milioane de locuinte din Marea Britanie si are 31.000 de anjagati.

Centrica, compania-mama a British Gas, a refuzat sa comenteze oficial informatiile referitoare la Phil Bentley, iar acesta nu a putut fi contactat de jurnalistii britanici.