Premierul Victor Ponta i-a cerut miercuri ministrul Turismului si IMM-urilor, Maria Grapini, sa explice proiectul privind impozitul forfetar precizand ca, in caz contrar, este dispus sa renunte la el.

"Va rog, doamna ministru Grapini, sa ma ajutati sa explic cum e cu forfetarul, daca nu, eu renunt la el, ca cica a fost ideea mea, dar dupa aia investitii in turism o sa facem din impozitul forfetar pe care nu-l punem", i-a spus primul ministru Mariei Grapini, in deschiderea sedintei saptamanale de guvern.

Victor Ponta a atras atentia ca "unii sunt cinstiti si platesc impozite si taxe, din cei ce au hoteluri si restaurante", iar legea impozitului forfetar ar putea sa-i "omoare" exact pe acestia.

"Si atunci, in loc sa-i facem cinstiti pe cei necinstiti ii omporam si pe cei cinstiti", a comentat Victor Ponta, precizand insa ca statul are nevoie de bani din impozite si taxe inclusiv pentru construirea drumurilor catre restaurantele si hotelurile din Valea Prahovei.

In final, premierul a concluzionat ca cea mai buna idee este deschiderea unei dezbateri publice asupra acestui subiect.

Ministrul Turismului si IMM-urilor, Maria Grapini, a declarat marti, pentru HotNews.ro, ca au inceput discutiile cu mediul de afaceri si va oferi mai multe detalii vineri: "Impozitul forfetar va fi cu totul diferit de ceea ce era pe vremea domnului Pogea. Se va aplica in anumite sectoare de activitate, iar discutiile cu mediul de afaceri au inceput deja. Vineri va vom putea oferi mai multe amanunte", a spus aceasta.

Impozitul forfetar nu a fost discutat in sedinta de miercuri, a precizat, la finalul reuniunii cabinetului, Liviu Dragnea, viceprim-ministru si ministru al dezvoltarii regionale si administratiei publice.