Un zbor intern a fost anulat miercuri in Japonia din cauza unei probleme de franare la un Boeing 787, a treia problema tehnica in ultimele trei zile cu care se confrunta companiile japoneze la acest tip de aeronava intrata in serviciu in urma cu un an, scrie AFP.

Zborul All Nippon Airways (ANA) blocat la Yamaguchi (vest) ajunsese aici de la Tokyo si urma sa revina in capitala in cursul dupa-amiezii, dar o piesa desprinsa din trenul de aterizare nu a fost disponibila la Yamaguchi pentru o reparare imediata, potrivit explicatiilor purtatorul de cuvant al aeroportului.

Aceasta anulare intervine dupa alte doua probleme cu care s-au confruntat doua avioane Boeing 787 ale unei alte companii nipone, Japan Airlines (JAL).

Luni, un inceput de incendiu a fost constatat la un Boeing 787 al JAL care tocmai aterizase la Boston (Statele Unite) si care a determinat supraincalzirea unei baterii a sistemului anex de alimentare. Pasagerii si membrii echipajului parasisera aparatul.

Autoritatile americane pentru siguranta transporturilor (NTSB) au deschis o ancheta pentru a determina originea problemei.

Marti, pe acelasi aeroport, un alt zbor al unui avion Boeing 787 al JAL a fost intarziat din cauza unei scurgeri de carburant.

In lunile trecute au mai fost inregistrate incidente legate de acest nou tip de avion, pe care companiile nipone mizeaza pentru a face economii.

Aceste stiri neplacute intervin in contextul in care Boeing accelereaza produtia de aparate 787.

Primele livrari au fost amanate succesiv din cauza numeroaselor probleme tehnice la asamblare.