Compania de transport aerian Blue Air a anulat o comanda de 462,2 milioane dolari plasata in 2008 pentru cinci aeronave Boeing 737, programate pentru livrare in perioada 2015-2016, din cauza situatiei financiare a Romstrade, ambele companii fiind parte a unui grup controlat de Nelu Iordache, informeaza Mediafax.

"Compania de transport aerian Blue Air a agreat impreuna cu compania Boeing sa anuleze comanda plasata in anul 2008 pentru cinci aeronave Boeing 737NG, care erau programate sa soseasca in flota in perioada 2015-2016. Aceasta decizie are la baza situatia financiara a companiei Romstrade - parte din grupul de firme din care face parte Blue Air, si faptul ca Blue Air Transport Aerian nu-si poate asuma individual obligatiile financiare de 462,2 milioane dolari prevazute in contractul cu Boeing", se arata intr-un comunicat al companiei aeriene.

Blue Air precizeaza ca aceasta modificare in structura flotei nu afecteaza activitatea companiei.

"Toate zborurile Blue Air se efectueaza in mod normal, conform orarului de zbor stabilit", se mai spune in comunicat.

Blue Air a inregistrat in 2011 afaceri de aproape 150 de milioane de euro, in scadere cu 9%.

Flota companiei cuprinde in prezent noua aeronave Boeing, cu capacitati intre 126 si 168 de locuri.

Blue Air si constructorul Romstrade sunt cele mai importante companii controlate de omul de afaceri Nelu Iordache, cercetat pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii alocati pentru construirea autostrazii Nadlac-Arad si aflat in prezent in detentie.

Tribunalul Giurgiu a aprobat in decembrie intrarea in insoventa a doua companii controlate de Iordache, Romstrade si firma specializata in servicii de taxi aerian Romstrade Logistic Expres.