Administratia federala aviatica din SUA (FAA) a solicitat o cercetare a avionului 787 Dreamliner in urma mai multor incidente care au ridicat intrebari referitoare la siguranta aeronavei Boeing intrata in serviciu in urma cu un an, relateaza BBC. Vineri, Dreamliner-ul a mai intampinat doua noi incidente in Japonia.

Boeing 787 Dreamliner Foto: Agerpres/AP

Vor fi evaluate designul si productia avioanelor.

Nu se stie deocamdata avioanelor se vor afla in aer sau la sol cand vor fi analizate.

"Suntem absolut increzatori in fiabilitatea si capacitatea aeronavei 787. Colaboram cu FAA si cu clientii nostri pentru a ne asigura ca intelegem pe deplin orice problema. Desi luam in serior orice problema, nu am vazut ceva care sa ne faca sa punem la indoiala capacitatile avionului", a declarat purtatorul de cuvant al companiei Boeing.

Insa vineri Dreamliner-ul a mai intampinat doua noi incidente:

  • All Nippon Airways a raportat o spartura intr-o fereastra din cabina pilotului. Nu a cauzat probleme pentru zborul de la Tokyo la Matsuyama, cu 237 pasageri la bord, insa cursa de retur a fost anulata.
  • Aceeasi companie a declarat ca un alt zbor Dreamliner, intre Haneda (Tokyo) catre prefectura Miyazaki a suferit o intarziere, din cauza unei scurgeri de ulei de la un generator de motor.

Miercuri, un zbor intern din Japonia a fost anulat din cauza unei probleme de franare.

Luni, un inceput de incendiu a fost constatat la un Boeing 787 al JAL care tocmai aterizase la Boston (Statele Unite) si care a determinat supraincalzirea unei baterii a sistemului anex de alimentare. Pasagerii si membrii echipajului parasisera aparatul.

Marti, pe acelasi aeroport, un alt zbor al unui avion Boeing 787 al JAL a fost intarziat din cauza unei scurgeri de carburant.

In lunile trecute au mai fost inregistrate incidente legate de acest nou tip de avion, pe care companiile nipone mizeaza pentru a face economii.