​Grupul american de mesagerie UPS a abandonat procesul de preluare a companiei olandeze de curierat TNT Express, dupa ce Comisia Europeana a spus ca se opune acestei tranzactii care ar reduce numarul de operatori din piata. UPS anunta in martie anul trecut ca vrea sa preia TNT Express pentru 5,16 miliarde euro si se spera ca tranzactia va fi parafata la inceput de 2013.

TNT spune ca UPS a informat-o de faptul ca nu prea exista sanse ca oficialii UE sa dea unda verde tranzactiei, astfel ca grupul american United Parcel Service (UPS) abandoneaza procesul de preluare a TNT Express.

UPS anunta la 19 martie 2012 ca a ajuns la un acord pentru a prelua contra a 5,16 miliarde euro TNT Express, unul dintre cei mai mari operatori de curierat din Europa. UPS s-a aratat dornica sa faca o serie de concesii pentru ca autoritatile europene sa apriobe tranzactia, insa acestea au spus ca cel mai probabil se vor opune fiindca in piata ar ramane doar trei companii mari, iar in multe piete importante ar ramane doar doua fiindca FedEx nu are operatiuni extinse in ele.

TNT Express are 77.000 de angajati pe plan mondial si a obtinut venituri de circa 7,2 miliarde euro in 2011. UPS are aproape 400.000 de angajati in lume si veniturile anuale trec de 53 miliarde dolari.