Gigantul mondial al otelului ArcelorMittal si-a anuntat joi intentia de a inchide mai multe instalatii "la rece" din regiunea Liege, in Belgia, ceea ce ar putea antrena pierderea a 1.300 de locuri de munca, au anuntat surse sindicale, citate de AFP.

"Sunt 1.300 (de locuri de munca) in plus fata de cele 790" vizate de inchiderea instalatiilor "la cald" anuntata in octombrie 2011, a declarat un responsabil local al sindicatului CSC, David Camerini.

Printre instalatiile avute in vedere acum pentru inchiderea definitiva sunt o cocserie, doua centrale de energie si o filaterie de laminare la rece, a precizat agentia de presa Belga, alors .

In cadrul acordului privind planul social de inchidere a instalatiilor la cald incheiat in 30 noiembrie, dupa saptamani de tensiuni cu sindicatele, conducerea ArcelorMittal confirmase intentia de a investi 138 de milioane de euro in "faza la rece" din Liege, pe care o descrisese drept "strategica".

Dar sindicatele denunta de mai multa saptamani intarzieri in concretizarea acestor proiecte.

Organizatiile sindicale au cerut declansarea grevei in toate siturile grupului din Liege, potrivit Belga.

Sindicatele cer inclusiv nationalizarea uzinelor detinute de ArcelorMittal, care detine in Romania mai multe uzine, printre care si fostul combinat Sidex Galati.