Consiliul de Administratie al Oltchim a aprobat in sedinta de miercuri depunerea la Tribunalul Valcea a cererii de deschidere a procedurii de insolventa impreuna cu o declaratie privind intentia de reorganizare judiciara a combinatului, se arata intr-o informare transmisa BVB. De asemenea, au aprobat sa fie nominalizat ca administrator judiciar provizoriu un consortiu format din Rominsolv, in care partener coordonator este avocatul Gheorghe Piperea, si BDO Business Restructuring, in care partener este Niculaie Balan.

Gheorghe PipereaFoto: Agerpres

In sedinta Consiliului de Administratie s-a mai decis numirea lui Mihai Obacescu, expert in cadrul Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) si a lui Nicolae Turdean, consilier in cadrul Ministerului Economiei, in functia de administratori provizorii ai Oltchim.

Consiliul de Administratie l-a desemnat pe Nicolae Turdean in functia de presedinte al Consiliului de Administratie. Acesta este consilierul ministrului Varujan Vosganian. Acesta va semna in numele si pe seama societatii cererea de deschidere a procedurii de insolventa, precum si toate documentele, actele si declaratiile, prevazute de lege, ce vor insoti cererea de deschidere a procedurii de insolventa.