Strategia privind privatizarea companiei CFR Marfa a fost aprobata in sedinta de marti a CSAT, potrivit unor surse oficiale citate de agentia Agerpres.

Membrii CSAT au dezbatut si aprobat in sedinta de marti, care a durat mai bine de doua ore, subiectul referitor la strategia de privatizare a Societatii Nationale de Transport Feroviar de Marfa 'C.F.R. Marfa' - S.A. si a mandatului Ministerului Transporturilor pentru implementarea acesteia.

Privatizarea CFR Marfa se va finaliza pana la jumatatea lunii iunie 2013, va fi realizata cu un investitor strategic si va avea o garantie de participare de 10 milioane euro, a declarat vicepremierul Daniel Chitoiu, marti, prezent la dezbaterea din Plenul reunit al Parlamentului privind Legea Bugetului de stat.

'Nu au fost controverse in privinta privatizarii CFR Marfa, in CSAT. S-a aprobat strategia de privatizare a CFR Marfa. Este vorba despre o privatizare cu un investitor strategic, cu o garantie de participare de 10 milioane euro, sa nu mai avem participanti de calibrul celor de la Oltchim. Va fi o privatizare cu plic inchis, cu investitor strategic. Exista un calendar agreat cu institutiile financiare internationale ca pana la jumatatea lunii iunie sa desemnam castigatorul', a afirmat Daniel Chitoiu, citat de Agerpres.

La sfarsitul lunii ianuarie, presedintele Basescu spunea ca CFR Marfa a fost respinsa la privatizare pentru ca se propunea 'privatizare cu strigare'.

'CFR Marfa a fost respinsa la privatizare pentru ca se propunea privatizare cu strigare, ca la Oltchim. Ori, sa vii sa vrei sa validezi cea mai riscanta varianta de privatizare pentru o companie de talia CFR Marfa mi s-a parut inadmisibil. Deci, CFR Marfa este o companie care poate fi privatizata, dar nu prin privatizare cu strigare. Eu o vad cu un investitor strategic, o mare companie feroviara europeana, va opera pe teritoriul Romaniei, o companie care sa-i ridice valoare, pentru asta facem privatizare. La privatizare cu strigare pot sa merg si eu si dvs. si oricine vrea sa faca un show televizat', a declarat Basescu, la acea data.