Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a sustinut, in cadrul discutiilor referitoare la bugetul Ministerului Economiei din Comisia de Buget-Finante, necesitatea redeschiderii minelor in zonele in care acest lucru este posibil, informeaza un comunicat al Ministerului Economiei. Potrivit acestuia, Guvernul "si-a propus promovarea de investiţii private în zonele cu potenţial minier nevalorificat în totalitate, care pot contribui semnificativ la regenerarea socio-economică a localităţilor respective". In acest fel, actualul Guvern reia si isi asuma ideea lansata, in urma cu doi, chiar de presedintele Traian Basescu, aceea de redeschidere a minelor de aur, argint, cupru sau uraniu.

Varujan Vosganian dovedeste ca se afla pe aceeasi lungime de unda cu presedintele Traian Basescu, militand acum pentru sprijinirea investitiilor in acest domeniu. "Pentru ca acest demers sa poata fi pus in practica, se impune reanalizarea şi implementarea unui cadru de reglementare previzibil, care să sporească atractivitatea pentru potenţialii investitori privaţi în sectorul minier. Una dintre măsurile pentru reducerea graduală a rolului statului în activităţile miniere de explorare şi exploatare minieră poate fi reanalizarea şi promovarea actelor normative pentru atragerea în circuitul economic a unor perimetre de cercetare/exploatare în prezent blocate în procesul de aprobare la diferite nivele guvernamentale", se arata in comunicatul ministerului economiei.

"Confederaţia Sindicală Naţională Meridian a apreciat, într-o scrisoare adresată Ministrului Economiei, Varujan Vosganian, poziţia exprimată de demnitarul român în discuţiile din cadrul Comisiei de Buget-Finanţe, precum si demersurile realizate în acest sens, care au dat un semnal pozitiv în zonele miniere", mai precizeaza comunicatul.