ArcelorMittal s-a angajat marti in fata Comisiei Europene sa nu efectueze noi restructurari in Europa pana la prezentarea, in iunie, a unui plan european privind industria otelului, scrie AFP.

"ArcelorMittal asteapta sa examineze planul european pentru otel care va fi lansat in iunie 2013 si confirma ca nu va efectua alte restructurari in afara celor anuntate pana in prezent", a precizat grupul, intr-un comunicat.

"In cazul in care situatia se deterioreaza si mai mult, vom lua contact cu Comisia Europeana", continua grupul, care cere guvernelor si sindicatelor "sa contribuie de o maniera constructiva la imbunatatirea situatiei actuale si contribuie la elaborarea planului de actiune pentru otel".

Comisarul european pentru Industrie, Antonio Tajani, s-a intalnit marti cu patronul grupului siderurgic, Lakshmi Mittal.

"ArcelorMittal si-a luat trei angajamente", a rezumat Tajani, intr-o conferinta de presa sustinuta la Bruxelles. "Uzinele de la Florange (Franta) si Liege (Belgia) nu vor fi inchise, va exista o reducere de capacitate care va fi insa insotita de un plan de investitii de 180 milioane euro pentru Florange si circa 140 milioane de euro pentru Liege, uzinele vor deveni inalt specializate in producerea varfurilor gama".