Contractul de utilitati si servicii pentru baza militara de la Deveselu, estimat la 5,7 milioane de dolari, a fost acordat firmei americane Exelis Systems Corporation, se arata intr-un comunicat al Ambasadei SUA la Bucuresti dat presei. Contractul se va desfasura pe o perioada de 31 de luni si este aditional celui de 8 luni acordat firmei SC Glacial PROD SRL, cu sediul in Ilfov, pentru constructia de instalatii temporare la Deveselu.

Potrivit comunicatului de presa, U.S. Naval Facility Engineering Command (NAVFAC) din Napole, Italia, a acordat pe data de 19 martie 2013, ca parte a fazei a doua a European Phased Adaptive Approach, contractul de utilitati si servicii in cadrul Basei de la Deveselu din judetul Olt.

Contractul cuprinde toate serviciile legate de cazare, servicii alimentare, aprovizionarea cu conbustibil, aprovizionare, întreținerea, inclusiv instalatii sanitare, aprovizionarea cu electricitate, apa și tratarea apelor uzate, informeaza Ambasada SUA.

Contractul este aditional celui de 3,3 milioane de dolari, acordat in data de 22 decembrie firmei SC Glacial PROD SRL, cu sediul în Ilfov, pentru constructia de instalatii temporare lpentru sprijinul sistemului balistic american de la Baza Deveselu. Contractul de 8 luni a fost acordat de U.S. Army Corps of Engineers Europe District, se mai arata in comunicatul citat.