In ultimii ani, investitiile straine in Romania au scazut dramatic, intr-un climat economic care nu a reusit sa devina atractiv pentru companiile care anuntau in trecut ca au in vizor tara noastra. In ciuda crizei, KazMunayGas a reusit sa investeasca prin Rompetrol nu mai putin de 2 miliarde de dolari, bani care au ajuns si au ramas in Romania (Articol Publicitar).

RompetrolFoto: Rompetrol

Fie ca a fost vorba de investitiile masive de la Petromidia sau de extinderea retelei de benzinarii, toate eforturile financiare au avut un singur scop: crearea unei companii solide, moderne si responsabile fata de angajatii si de clientii sai.

Lucrurile nu se vor opri aici: KazMunayGas, prin Rompetrol, are un plan ambitios de extindere atat pe piata locala, cat si pe pietele din jurul Marii Negre, un plan care presupune investitii de peste 750 de milioane de dolari in perioada urmatoare. In strategia Rompetrol pe termen scurt si mediu intra constructia a 350 de benzinarii noi, dintre care 150 vor fi in Romania. Va continua modernizarea rafinariei Petromidia, care va beneficia doar in 2012 de investitii de peste 100 de milioane de dolari.

KazMunayGas este si va ramane un partener strategic pe termen lung in Romania si in regiunea Marii Negre.