Un numar de 250 de salariati de la Rulmenti Barlad vor fi disponibilizati colectiv in aceasta primavara, din cauza situatiei economice dificile in care se afla fabrica in ultima jumatate de an, ca urmare a scaderii volumului de comenzi, scrie Mediafax.

Societatea Rulmenti SA Barlad va trimite in somaj, pana la mijlocul lunii viitoare, 250 de angajati din toate sectoarele de activitate, ca urmare a scaderii volumului de comenzi.

De la inceputul acestui an, cei 2.300 de angajati ai societatii au fost in somaj tehnic cate o saptamana din fiecare luna.

"In aceasta prima jumatate a lunii aprilie vor fi transmise preavizele catre salariatii vizati de concedierile colective, fiind lasat acel termen legal de contestatie. Conform contractului colectiv de munca, toti cei 250 de angajati disponibilizati colectiv vor beneficia de plati compensatorii, intre trei si sase salarii medii pe unitate acordate lunar, in functie de vechimea fiecaruia in munca", a declarat luni directorul general al SC Rulmenti SA Barlad, Corneliu Pricope.

Potrivit conducerii fabricii barladene de rulmenti, peste o treime din salariatii disponibilizati colectiv vor indeplini conditiile de pensionare pana la finalizarea perioadei de somaj prevazuta de lege.

Ultimele concedieri colective la societatea Rulmenti SA Barlad au fost facute in primavara anului 2009, atunci cand au fost disponibilizati 800 din cei 2.850 de angajati pe care ii avea fabrica la acea vreme.