Aproximativ 300 de salariati ai Oltchim s-au adunat din nou joi dimineata in curtea combinatului pentru a protesta fata de lipsa de raspunsuri cu privire la revendicarile lor. Liderul Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu, a declarat, pentru Agerpres, ca "indiferent de vremea nefavorabila muncitorii de la combinat nu vor renunta in a-si arata disperarea''. ''Prin aceasta forma de protest incercam si sper sa reusim sa sensibilizam atat opinia publica si sa nu dam usurinta conducerii combinatului sau Ministerului Economiei, ideea ca suntem doar o masa de manevra si ca putem fi amagiti de la o zi la alta cu promisiuni inutile. Speram ca domnul Ponta sa aiba o pozitie foarte clara cu privire la viitorul nostru si la viitorul unui oras care depinde de combinat", spune liderul sindical.

Potrivit acestuia, sindicalistii se intreaba "unde sunt promisiunile din campania electorala'' cand toti parlamentarii, indiferent de partidul de provenienta, ''se bateau cu pumnul in piept, se legau cu lanturi de combinat si afirmau pe toate canalele mass-media ca Oltchimul va fi schimbat'.

Salariatii de la combinat sunt in a doua saptamana de proteste, nemultumiti de neplata salariilor pe ultimele trei luni si de lipsa perspectivei locurilor de munca. Sindicatele pregatisera pentru joi dimineata un miting in Piata Victoriei, la Bucuresti, dar solicitarea lor a fost respinsa urmand sa primeasca autorizatie pentru 9 aprilie.