Patronul Cerealcom, Mihai Anghel, firma careia DSV Dolj i-a pus sechestru pe 11.000 de tone de porumb ce ar contine aflatoxina, spune ca da in judecata statul si cere daune de un milion de euro, dupa ce al doilea test a iesit negativ, seful DSV precizand insa ca se va face si o a treia analiza, potrivit Mediafax.

Omul de afaceri Mihai Anghel a declarat că a fost făcut un test nou la porumbul pe care Direcţia Sanitar-Veterinară Dolj a pus sechestru la finalul lunii martie pentru că ar conţine aflatoxină, iar rezultatul a fost negativ.

"Am cerut să fac o nouă analiză a porumbului pentru că era dreptul meu, iar testul a fost făcut la una dintre cele mai mari societăţi de contol al alimentelor din lume, la firma SDS. Rezultatul a indicat că nu era prezentă aflatoxina", a declarat Mihai Anghel.

Patronul doljean a mai precizat că va da în judecată statul şi va cere daune de un million de euro.

"Am să-i acţionez în justiţie pentru că firma a fost foarte afectată. În primul rând, aveam în negocieri contracte pentru export, iar potenţialii clienţi s-au retras după acest scandal. De asemenea, aveam contracte în derulare şi pentru că s-a pus sechestru pe cantitatea respectivă nu am putut livra la timp să ne onorăm comenzile. Voi cere un million de euro", a declarat Mihai Anghel.

Reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare Dolj spun însă că în această situaţie se va mai face un al treilea test la Laboratorul Naţional de Referinţă pentru a se stabili cu exactitate dacă porumbul conţine sau nu aflatoxină.

"Sechestrul s-a pus pentru că noi am făcut un test şi rezultatul a ieşit pozitiv. Aşteptăm acum o a treia analiză", a declarat Andrei Butaru, directorul DSV Dolj.

În 28 martie, inspectorii DSV Dolj au pus sechestru pe 11.000 de tone de porumb din depozitele firmei Cerealcom, din Băileşti, după ce rezultatele analizelor au indicat că cerealele ar conţine aflatoxină, autorităţile sanitar-veterinare afirmând că porumbul era destinat exportului.

Andrei Butaru preciza atunci că, dacă rezultatul testului la aflatoxină pe care l-a comandat omul de afaceri Mihai Anghel va fi negativ, atunci va fi făcută o a treia serie de analize.

"La a treia analiză, dacă rezultatul este pozitiv, atunci proprietarul nu va mai avea voie să vândă porumbul. Eventual, îl poate duce la vreo fabrică de spirt", a explicat Butaru.

Directorul Direcţiei Sanitar Veterinare Dolj a mai spus că porumbul provine din recolta de anul trecut şi că era destinat exportului, iar omul de afaceri le-ar fi spus autorităţilor că până acum nu a vândut nicio tonă din acel lot.