Ministerul Transporturilor a facut public anuntul de vanzare a 51% din actiunile CFR Marfa, metoda de privatizare fiind una combinata, cu criterii de precalificare, constand in negociere pe baza de oferte preliminare si neangajante, urmata de licitatie cu oferta in plic. Potrivit anuntului, pretul de oferta (pretul de pornire a licitatiei) este de 797.058.000 Lei pentru intregul pachet de actiuni scos la vanzare.

Oferta este valabila 180 de zile de la data publicarii, cu posibilitatea de a fi prelungita.

Plata pretului actiunilor de vanzare se va face intr-o singura transa prin transfer bancar la data finalizarii tranzactiei,

definita potrivit proiectului de Contract de Vanzare - Cumparare de Actiuni.

Dosarul de prezentare al societatii poate fi procurat incepand cu data de 09 aprilie 2013 de la sediul Ministerului Transporturilor. Pentru achizitionarea dosarului este necesara plata a 10.000 de euro.

Criteriile de precalificare constau in experienta relevanta in domeniul transportului de marfa si capabilitati financiare care sa demonstreze posibilitatea preluarii si dezvoltarii afacerii.

Este necesara o declaratie fiscala emisa de o o autoritate fiscala din care sa reiasa exitenta unui venit mediu anual de minim 100 milioane euro rezultat din activitatile de transport de marfa, in ultimii 3 ani financiari.

  • Vezi documentul atasat.