Tu cum te informezi asupra clientilor tai, noi sau existenti? Pe ce informatii te bazezi cand vrei sa iti exinzi afacerea cu un client sau furnizor nou?

InfoQuickFoto: Coface Romania

Cu totii stim ca in ultimii ani atat mediul de afaceri local, cat si cel international, au fost supuse unor incercari grele si de anduranta. Relatiile comerciale intre companii s-au intensificat si interdependenta dintre acestea a crescut semnificativ pe fondul extinderii termenelor de plata. Lichiditatile companiilor au fost afectate negativ dupa patru ani de provocari multiple cauzate de efectele crizei financiare. Aproape 100.000 companii nu au rezistat si au intrat in insolventa in ultimii 5 ani, iar perspectivele de revenire pentru urmatorii ani sunt fragile. Cu greu un antreprenor sau manager intr-o companie mai poate spune ca exista afaceri sigure sau parteneri stabili pentru a caror sustenabilitate ar garanta.

Insa, business-ul trebuie sa mearga inainte, sa supravietuiasca si daca se poate, sa se si dezvolte. Si cu atat mai mult, cei care au decis sa riste si sa porneasca o afacere in acesti ani grei sau in perioada de boom, cand lucrurile mergeau ca unse, trebuie sa fie cu ochii in patru in piata, pentru a reduce riscurile comerciale pe cat de mult posibil, prin selectia partenerilor de afaceri ideali.

Informatia exacta si la timpul potrivit reprezinta intotdeauna un bun valoros pentru un om de afaceri. IMM-urile au acum la indemana o solutie eficienta prin care sa-si identifice partenerii noi de afaceri ce prezinta cel mai bun potential sau sa se informeze asupra starii celor existenti. InfoQuick este o platforma online a Coface de unde se extrag in cateva minute informatii de baza despre orice companie activa in Romania, sumarizate intr-un raport online:

  • date generale: actionariat, puncte de lucru, companii inrudite
  • date financiare pe ultimii 4 ani: extrase din bilant si contul de profit si pierdere si 8 indicatori financiari calculati in comparatie cu media sectoriala
  • comportamentul de plata: incidentele de plata (CIP) verificate in timp real si datoriile la bugetul de stat
  • informatii juridice: o selectie a celor mai importante procese pe rol, care au un impact imediat asupra solvabilitatii companiei

InfoQuick este un instrument ce ofera, in cateva minute, acele informatii relevante ce pot sta la baza luarii unei decizii de afaceri urgente.

Obtinerea unui raport InfoQuick este simpla, pornind de la crearea unui cont de utilizator, accesand www.infoquick.coface.ro, si parcugand 3 pasi: verificarea si selectia companiei investigate, efectuarea comenzii si platii si livrarea raportului atat pe e-mail, cat si prin descarcarea sa din platforma.

Pana pe data de 15 Aprilie, InfoQuick poate fi testat gratuit. La crearea unui cont, utilizatorul primeste gratuit un credit de 100 ron cu care poate comanda 5 rapoarte complete.

Timpul este pretios si mai ales in afaceri cand se pot lua decizii pe loc, iar InfoQuick contribuie la economisirea de timp si resurse, oferind companiilor posibilitatea adoptarii unor decizii intr-un timp scurt si totodata minimizand riscurile din partea furnizorilor si clientilor.