300 de salariati de la Oltchim au blocat miercuri dimineata DN 64 Ramnicu Valcea-Slatina, nemultumiti ca dupa doua saptamani de proteste nu au primit raspuns la niciuna dintre revendicarile lor. Si angajatii de la Arpechim au iesit in strada miercuri dimineata. Acestia s-au imbrancit cu jandarmii si se indreapta spre Prefectura Arges.

Liderul Sindicatului Liber de la Oltchim, Mihai Diculoiu, a declarat, pentru Agerpres, ca "Protestul nostru a fost pasnic timp de 11 zile, dar dupa esecul de ieri de la Bucuresti, cand domnul prim-ministru Victor Ponta nu a vrut sa dialogheze cu cei 1.000 de oameni, dupa ce administratorii judiciari ai companiei nu sunt in stare sa vina in fata oamenilor cu o strategie clara de repornire a combinatului, dupa ce de aproape patru luni oamenii nu au vazut salariile, nu mai stim ce putem face."

Protestatarii mai cer, in varianta in care se vor face concedieri colective, sa se acorde intre 3, 6, 12 si 18 salarii compensatorii functie de gradul de vechime in combinat: "Astfel, un salariat care are vechimea maxima in combinat ar putea primi 18 salarii medii nete pentru ca, in varianta in care ramane pe drumuri, sa se poata gandi la o afacere sau sa nu suporte socul disponibilizarii atat de dur. Salariul mediu net in combinat este in jur de 3.000 de lei."

Salariatii de la Oltchim au intrat in cea de-a treia saptamana de proteste in strada, solicitand plata salariilor pe ultimele patru luni si gasirea unor solutii de repornire a combinatului la o capacitate de 65%.