Grupul Coca-Cola isi va muta in Bulgaria centrul financiar si administrativ pentru Europa, a declarat miercuri ministrul interimar al Economiei si energiei din tara, Asen Vasilev, citat de Novinite.com. "Este vorba de toti contabilii lor, avocatii, majoritatea personalului administrativ. Nu este vorba de Balcani sau de regiune, ci de Europa", a anuntat oficialul bulgar, adaugand ca decizia a fost facilitata de accesul la personal specializat si de "una dintre cele mai bune politici fiscale din Europa".

UPDATE Intr-un comunicat transmis presei Coca Cola Romania informeaza ca "structura Sistemului Coca-Cola in Romania ramane neschimbata, astfel incat sediile Coca-Cola Romania si Coca-Cola Hellenic vor ramane in Bucuresti".

"In legatura cu stirea aparuta astazi in mass media, referitoare la o potentiala relocare in Bulgaria a sediului administrativ al Companiei Coca-Cola, dorim sa facem urmatoarea clarificare. Structura Sistemului Coca-Cola in Romania ramane neschimbata, astfel incat sediile Coca-Cola Romania si Coca-Cola Hellenic vor ramane in Bucuresti", infomeaza Coca Cola Romania.

Potrivit sursei citate, "Coca-Cola Romania si Cola-Cola Hellenic isi continua angajamentul fata de mediul economic din Romania si promisiunea de a oferi produse de calitate consumatorilor romani."

Coca-Cola Hellenic, imbuteliatorul Coca-Cola pentru Europa, s-a incorporat anul trecut in Elvetia, renuntand la Grecia ca centru de operatiuni pe fondul crizei economice si financiare din aceasta tara, scrie Mediafax.

Potrivit informatiilor aparute anul trecut in presa din Bulgaria, Coca-Cola Enterprises urma sa mute in vara acestui an in Bulgaria un centru de servicii financiare din Belgia care deserveste operatiunile companiei din Europa de Vest.

Coca-Cola Enterprises este imbuteliatorul companiei americane pentru Europa de Vest, operand in Marea Britanie, Belgia, Luxemburg, Norvegia, Franta, Olanda si Suedia.

Noul departament din Bulgaria ar urma sa aiba aproximativ 150 de angajati, iar decizia a fost motivata de dorinta de a reduce costurile cu forta de munca, potrivit informatiilor aparute in presa in toamna anului trecut.