Tribunalul Comercial Cluj a aprobat, miercuri, intrarea in insolventa a combinatului Mechel Campia Turzii si a numit un administrator judiciar care va analiza daca societatea se va reorganiza sau va intra in faliment, informeaza Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Tribunalului Comercial Cluj, Flaviu Motu, a declarat, miercuri, ca solicitarea de intrare in insolventa a combinatului a fost depusa de Mechel Campia Turzii si de circa zece creditori.

"Tribunalul Comercial Cluj a aprobat intrarea in insolventa a combinatului, in urma unei cereri formulate de debitoarea Mechel Campia Turzii si de circa zece creditori. In urma acestei decizii, se va intra intr-o procedura care are ca scop recuperarea creantelor si oprirea acumularii de noi pierderi. A fost numit si un administrator judiciar, o firma din Bucuresti, care va analiza cele doua posibilitati care exista, de reorganizare judiciara a combinatului sau de declarare a falimentului", a spus Motu.

Liderul de sindicat al Mechel Campia Turzii, Ioan Pascu, a declarat, la randul sau, ca spera ca decizia care se va lua dupa intrarea in insolventa a combinatului sa fie cea de reorganizare.

"In urma aprobarii insolventei, nu mai pot fi taiate din combinat utilitatile. Speram sa aiba loc o reorganizare a combinatului, asa ne-au promis cei de la Invest Nikarom, actionarul Mechel, iar astfel poate reporni productia", a spus Pascu.

Potrivit acestuia, deocamdata, cei circa 370 de angajati raman in combinat.

Combinatul siderurgic Mechel Campia Turzii (INSI) a solicitat Tribunalului Cluj intrarea in insolventa, aceasta fiind a treia fosta companie a grupului Mechel care solicita o astfel de masura.

Cererea de intrare in insolventa a fost inaintata instantei in 22 martie, potrivit unui comunicat transmis de companie, in 12 aprilie, pietei Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Alte doua companii care au fost detinute de grupul rus Mechel in Romania, Mechel Targoviste si Laminorul Braila, au intrat in insolventa in luna februarie, respectiv in luna martie.

Grupul rus Mechel a vandut, in februarie, pentru pretul simbolic de 230 de lei (52 euro) combinatele metalurgice pe care le detinea in Romania, puternic indatorate, catre firma Invest Nikarom din Bucuresti, controlata de doua persoane cu cetatenie rusa.

Tranzactia a vizat compania Mechel East Europe Metallurgical Division SRL si combinatele Ductil Steel Buzau, Ductil Steel Otelu Rosu, Mechel Campia Turzii, Mechel Targoviste si Laminorul Braila.

Firma Invest Nikarom, inregistrata in Romania, are ca asociati in parti egale pe Chumakov Victor (58 de ani) si Chumakova Svetlana (55 de ani), ambii cu cetatenie rusa.