Noua companii, majoritatea provenind din afara tarii, si-au anuntat intentia de a cumpara compania Blue Air, in urma anuntului facut in 11 ianuarie privind scoaterea ei la vanzare, se arata intr-un comunicat transmis miercuri presei de Blue Air.

Potrivit comunicatului de presa, ofertele de achizitionare au venit din partea unor companii din Belgia, Italia, Romania, Elvetia, Grecia, dar si din Emiratele Arabe Unite sau alte tari din Asia.

"Urmeaza sa stabilim exact, impreuna cu creditorii societatii (inclusiv ANAF), modalitatea de evaluare si de selectie a ofertelor depuse, precum si procedura de derulare a negocierilor. Impreuna cu creditorii societatii intentionam sa fixam data de 20 mai 2013 drept deadline pentru primirea ofertelor finale. In acest sens, criteriile de selectie vor fi aprobate de creditorii companiei si actionarii acesteia, alaturi de Comisia de negociere, care urmeaza a fi desemnata", informeaza Blue Air.

"Suntem bucurosi ca un brand 100% romanesc a starnit un astfel de interes in randul unor investitori de marca din domeniu. Este o dovada clara a recunoasterii valorilor din aceasta companie. Le multumim in primul rand romanilor care au avut si au incredere in noi, iar de 8 ani incoace zboara zi de zi cu Blue Air. In acest moment, toate eforturile noastre sunt concentrate pentru aplicarea celor mai eficiente solutii pentru pasagerii Blue Air", a declarat Adrian Ionascu, directorul general adjunct Blue Air si membru in Consiliul de Administratie al companiei.

Blue Air informeaza pasagerii ca decizia de vanzare a companiei nu influenteaza in niciun fel zborurile efectuate sau programate. Orarul de zbor ramane neschimbat, iar zborurile se efectueaza normal, potrivit programului. De asemenea, biletele de avion achizitionate pana acum sau care vor fi achizitionate in viitor sunt si vor ramane valabile.

"Identificarea unui investitor are drept scop consolidarea pozitiei Blue Air pe piata de transport aerian, atat din Romania, cat si din statele europene unde sunt operate zboruri", se arata in comunicat.

Potrivit sursei citate, in prezent, compania Blue Air opereaza zboruri cu 8 aeronave, catre 30 de destinatii europene cu plecare din Bucuresti, Bacau si Sibiu, avand aprox. 400 de salariati.