In sudul Romaniei ar putea fi construit un nou combinat siderurgic, a anuntat ministrul economiei, Varujan Vosganian, in cadrul unui interviu acordat HotNews. Potrivit acestuia, investitia va fi de tip greenfield si va fi realizata de o companie cu capital indian, dar cu management italian. Potrivit ministrului, valoarea investitiei va fi intre 100 si 200 de milioane de euro.

Varujan VosganianFoto: Hotnews

"Exista o solicitare pentru un nou combinat siderurgic cu capital de provenienta indiana si cu management italian. Noi am avut primele discutii. Investitia va fi realizata in sudul tarii, undeva in proximitatea Dunarii. Discutiile noastre sunt intr-o plaja intre 100 si 200 de milioane de euro. Mai mult nu pot sa va spun acum", a afirmat Varujan Vosganian.

Acesta a afirmat ca discutiile cu investitorul au fost purtate in cadrul intalnirilor pe care le-a avut in ultima perioada cu reprezentantii mediului de afaceri.

"Am avut discutii cu acest investitor in timpul dialogului pe care l-am avut cu firmele. Va fi o investitie de tip greenfield. Am mare incredere in investitiile greenfield pentru ca ele nu sunt contaminate de costurile suplimentare pe care le au companiile de stat si nici de costurile ce tin de forta de munca", a precizat ministrul.