Rezilierea contractului cu Bechtel va fi finalizata imediat ce vor fi terminate negocierile cu reprezentantii companiei, a declarat premierul Victor Ponta, vineri, la Constanta, precizand totodata ca foarte importanta este gasirea unui contractor care sa finalizeze lucrarile incepute si neterminate de acest investitor, transmite Agerpres.

"Rezilierea contractului se va incheia imediat ce avem finalizata negocierea, va vom anunta. Important este ca pe noi ne intereseaza nu doar sa incheiem practic ce a mai ramas din contractul cu Bechtel si cel mai important este sa gasim un contractor pentru finalizarea lucrarilor incepute. Pentru ca e pacat sa lasi santierul asa. Si exista posibilitatea reala de a finaliza in perioada urmatoare, fie din fonduri europene, fie din parteneriat public-privat, prin concesiune, sa finalizam proiectul de autostrada. Transilvania are nevoie de autostrada", a declarat prim-ministrul, intr-o conferinta de presa.

Potrivit acestuia, in perioada imediat urmatoare va fi finantata construirea tronsonului de autostrada Sebes - Campia Turzii.

"Din actualul exercitiu financiar al Uniunii Europene vom finanta, in perioada imediat urmatoare, acel tronson de autostrada Sebes - Campia Turzii. Deci, practic, legam ceea ce s-a facut, bucatica aceea facuta de Bechtel, de autostrada Arad - Sibiu si, mai departe, de la Gherla daca nu ma insel. Trebuie finalizat ceea ce a inceput Bechtel si n-a terminat", a subliniat premierul Victor Ponta, citat de Agerpres.