Guvernul a decis alocarea a maximum 7 milioane lei din bugetul asigurarilor pentru somaj pentru plata venitului lunar de completare acordat persoanelor ce vor fi disponibilizate de la compania Oltchim Ramnicu Valcea (OLT), prin hotarare aprobata in sedinta de miercuri, transmite Mediafax.

Hotararea stabileste ca disponibilizarile vor avea loc in baza planului intocmit de catre administratorul judiciar al societatii.

La inceputul lunii aprilie, liderul sindical de la Olchim Ramnicu Valcea, inginerul Mihai Diculoiu, a declarat ca pe listele de disponibilizari de la combinat sunt 1.020 de salariati dintr-un total de 3.353 angajati.

Combinatul Oltchim Ramnicu Valcea a intrat in insolventa, cererea de declansare a acestei proceduri fiind aprobata in 30 ianuarie de Tribunalul Valcea.

Licitatia pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni la Oltchim a fost castigata anul trecut de Dan Diaconescu, patronul OTV. Diaconescu nu a intrat insa in posesia titlurilor pentru ca nu a platit statului suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane euro.

Dupa acest esec, statul nu a mai avansat un termen concret pentru privatizarea combinatului chimic.

Mediafax a anuntat recent ca ordonanta privind protectia angajatilor disponibilizati din companiile de stat, prezentata oficial ca fiind aprobata la jumatatea lunii aprilie, a primit avizul Executivului abia in sedinta de marti, 30 aprilie, intr-o forma care stabileste ca Guvernul aproba doar sumele alocate platilor compensatorii, fara implicare in cazul numarului de salariati ce urmeaza sa fie disponibilizati, asa cum prevedea proiectul initial.