Mitsubishi Electric Corporation, unul dintre cei mai mari producatori de echipamente electrice si electronice pentru sectorul energetic, analizeaza posibilitatea deschiderii unei fabrici in Romania, daca piata o va cere, au spus niponii, in cadrul unor discutii cu ministrul economiei. Mitsubishi Electric este prezenta in piata doar prin firme intermediare si va deschide o reprezentanta, se mai precizeaza in comunicatul ministerului.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, s-a intalnit joi, 9 mai 2013, cu reprezentanti ai conducerii companiei multinationale Mitsubishi Electric Corporation. Delegatia japoneza a fost condusa de catre Masanori Saito, director si presedinte a Comisiei de Audit a corporatiei si de CEO al Mitsubishi Electric Europe, Kei Uruma.

Conducerea companiei nipone a aratat ca Mitsubishi Electric intentioneaza, pe termen scurt, sa creasca vanzarile in tara noastra, iar in viitor este analizata posibilitatea deschiderii unei fabrici in Romania, tinand cont de cerintele pietei.

Reprezentantii companiei japoneze au mentionat ca sunt prezenti pe piata romaneasca doar prin firme intermediare cu o cota de piata redusa de cca. 3 milioane dolari si doresc sa intre in mod direct, prin deschiderea unei reprezentante. Mitsubishi Electric Corporation are in vedere si promovarea aparaturii de aer conditionat pentru sectorul industrial si de uz casnic, al infrastructurii sistemelor de informatii vizuale, al automatizarilor industriale, al semiconductorilor de mare putere si al echipamentelor auto, se mentioneaza in comunicatul Ministerului Economiei.

Compania Mitsubishi Electric a fost fondata in 1921. In acel an, Mitsubishi Shipbuilding Co (in prezent Mitsubishi Heavy Industries, Ltd.), s-a desprins dintr-o fabrica din Kobe - Japonia, care a facut motoare electrice pentru nave maritime, infiintand o noua companie numita Mitsubishi Electric Corporation.

Mitsubishi Electric Corporation este unul dintre cele mai importante grupuri industriale ale Japoniei fiind cunoscuta in productia si vanzarile de echipamente electrice si electronice pentru sectorul energetic, al sistemelor electrice, al automatizarilor industriale, sistemelor de comunicatii si tehnologia informatiei, dispozitivelor electronice si al aparatelor de uz casnic. Subsidiara europeana a companiei, Mitsubishi Electric Europe, si-a inceput activitatea in urma cu 40 de ani si are filiale in 12 tari europene.