Angajatii de la "Remarul 16 februarie" Cluj-Napoca, companie controlata de omul de afaceri Calin Mitica, care a depus o oferta pentru cumpararea CFR Marfa, au intrerupt vineri dimineata munca timp de aproape doua ore, dupa ce plata salariilor a intarziat cu aproape doua luni, scrie CityNews.ro.

Dupa ce conducerea societatii a promis ca banii vor fi virati in cursul zilei de vineri, angajatii s-au reintors la lucru.

"Asteptand deja de o luna restantele salariale, muncitorii au inrerupt astazi lucrul, dorind sa aiba o discutie cu conducerea societatii cu privire la situatia de fapt. Dorinta lor era de a se achita obligatiile salariale, respectiv salariul si avansul si lichidarea lunii aprilie. Firma are restant un salariu intreg, pe o luna de zile. Directorul general tocmai a sosit din Bulgaria si a discutat cu muncitorii si le-a promis ca azi, pana la ora 16, toate obligatiile vor fi achitate", a declarat Valer Marian, presedintele Organizatiei Sindicale "16 februarie", citat de CityNews.ro.

Asocierea Transferoviar Grup (TFG) (companie controlata de Calin Mitica) si Donau-Finanz GmbH & Co KG Austria a depus o oferta pentru a participa la privatizarea CFR Marfa, alaturi de OmniTRAX si Grup Feroviar Roman (GFR), dat toate ofertele au fost respinse deoarece nu indeplineau toate clauzele din caietul de sarcini.

Licitatia va fi reluata saptamana viitoare.