Ministrul pentru Societatea Informationala, Dan Nica, a declarat, vineri, pentru Agerpres, ca la nivelul Consiliului Local Galati nu exista nicio intentie ca in urmatorii cinci ani sa se faca o marire a taxelor si impozitelor locale care sa afecteze negativ situatia financiara a combinatului ArcelorMittal Galati.

Nica a spus ca a participat, vineri, alaturi de premierul Victor Ponta la o intalnire cu presedintele Grupului ArcelorMittal, Lakshmi Mittal, prilej cu care au fost abordate mai multe probleme legate de evolutia industriei siderurgice, cu referire la principalii actori din domeniu.

",Alaturi de primul ministru Victor Ponta am participat in calitate de membru al Guvernului si deputat de Galati la intalnirea cu presedintele Grupului ArcelorMittal, Lakshmi Mittal. Discutia a avut ca scop identificarea unor solutii, astfel incat sa se asigure competitivitatea produselor fabricate de catre ArcelorMittal cu referire in special la zona energetica unde preturile trebuie sa fie comparabile cu cele practicate la nivelul Uniunii Europene", a mentionat Nica.

Ministrul a precizat ca presedintele Grupului ArcelorMittal a facut mai multe referiri privind nivelul taxelor si impozitelor locale despre care a primit asigurari ca la Galati acestea nu vor afecta in urmatorii cinci ani activitatea combinatului ArcelorMittal din localitate.

"O solicitare pe care au avut-o domnul Mittal si delegatia pe care a condus-o a fost aceea privind asigurarea unor predictibilitati si s-a referit la nivelul taxelor si impozitelor locale si aici a fost asigurat ca nu exista la nivelul Consiliului Local Galati nicio intentie ca in urmatorii cinci ani sa se faca o marire a taxelor si impozitelor locale care sa afecteze negativ situatia financiara a combinatului ArcelorMittal Galati, pentru ca acesta este mai important decat orice altceva, este inima economica a municipiului si judetului Galati. De asemenea, un alt lucru tine de aplicarea unui program de masuri pentru a sprijini ArcelorMittal pentru a fi competitiv economic. Aceste masuri vor fi puse in practica si analizate in urmatoarea perioada de timp, cu atat mai mult cu cat multe dintre ele sunt in linie cu reglementarile europene si acest lucru l-am apreciat in mod deosebit: ca nu au fost solicitari care sa exceada cadrului european", a declarat Nica.

Ministrul a mai spus ca Lakshmi Mittal i-a transmis premierului Victor Ponta toata aprecierea sa pentru deschiderea domniei sale si a Guvernului la problemele cu care se confrunta industria siderurgica din Romania si pentru faptul ca s-a interesat si a avut un dialog ori de cate ori au fost semnalate probleme de catre marii investitori din domeniu.