Coface Romania impreuna cu CCIB (Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti) au lansat produsul „Certificat Excellent SME” destinat companiilor romanesti din segmentul IMM carora le certifica performanta obtinuta si situatia pozitiva, din punctul de vedere al riscului comercial si al sigurantei in afaceri. De aceasta evaluare pozitiva au beneficiat doar 30% dintre companiile analizate de catre Coface in ultimele 12 luni.

Emiterea Certificatului Excellent SME se face de catre Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, dupa confirmarea incadrarii companiei in categoria de risc comercial scazut, realizata de catre Coface Romania prin intocmirea unui raport de credit actualizat la momentul solicitarii Certificatului. Obtinerea Certificatului Excellent SME este atestata prin afisarea unei sigle specifice pe website-ul companiei certificate, prin intermediul tehnologiei testate SafeSigned™ care previne copierea sa pe un alt website, sau prin crearea unei pagini web de prezentare si verificare a Certificatului pe serverele SafeSigned, in cazul companiilor care nu detin inca un website propriu.

Obiectivul programului dezvoltat impreuna de catre cele doua institutii este promovarea rezultatelor remarcabile obtinute in afaceri de companiile romanesti din categoria IMM si sprijinirea acestora in vederea obtinerii statutului de parteneri de afaceri de incredere si a unei imagini solide pe piata.

Principalul beneficiu oferit de Certificatul Excellent SME este eliminarea neincrederii potentialilor parteneri de afaceri, acestia fiind informati asupra situatiei pozitive a companiei certificate chiar de la prima vizita pe site-ul web al acesteia. Prin acest proiect Coface doreste sa aduca o contributie mediului de afaceri, sustinand dezvoltarea IMM-urilor si indeplinindu-si in acelasi timp misiunea, de a participa la crearea unui mediu de afaceri sanatos, printr-un comert mai sigur intre companii”, a declarat Constantin Coman, Country Manager, Coface Romania.

Companiile care vor obtine acest certificat de excelenta in afaceri, vor avea posibilitatea de a-si creste vizibilitatea evaluarii pozitive a riscului comercial, de a-si spori credibilitatea in fata partenerilor de afaceri si nu in ultimul rand, de a-si promova imaginea companiei prin intermediul CCIB si Coface Romania. In acelasi timp Certificatul Excellent SME prezinta avantaje si pentru partenerii firmei certificate, acestia putand sa-si reduca riscurile comerciale, prin cresterea gradului de incredere in relatiile de afaceri si implicit, sa-si eficientizeze procesul de adoptare a deciziilor de afaceri.

Proiectul a fost implementat cu succes si in alte tari din Europa Centrala si de Est, precum: Slovenia, Serbia si Macedonia, de catre camerele de comert din tarile mentionate in parteneriat cu Coface, in prezent fiind certificate peste 1.000 de companii prin acest sistem. In prezent, proiectul se afla in stadii avansate de dezvoltare si in Bulgaria, Ungaria si Croatia.