Compania feroviara Deutsche Bahn va testa elicoptere miniaturale de 1,2 kg care pot sa-i filmeze si pe timp de noapte pe cei care intra in depouri pentru a umple vagoanele de grafitii, scrie AFP. Din cauza acestor indivizi, Deutsche Bahn a platit anul trecut peste 7 milioane euro pentru curatarea vagoanelor.

Compania a confirnmat ca va testa elicoptere miniaturale cu anvergura aripilor de circa un metru si cu greutatea de 1,2 kg. Acestea vor zbura in zonele detinute de compania feroviara, nu pe domeniul public, si vor filma pentru ca cei care vandalizeaza vagoane sa poata fi apoi prinsi.

Compania a subliniat ca nu este vorba de drone - termen care a capatat conotatie negativa mai ales dupa ce multi civili au murit in Afghanistan din cauza dronelor americane - nemtii spunand ca e vorba de elicoptere miniaturale mult mai simple care vor fi testate mai ales in depouri unde cei care vor sa deseneze grafitii intra noaptea pe furis.

Presa a scris ca un astfel de mini-elicopter sofisticat costa 60.000 euro, se poate ridica la 150 metri in aer, poate "prinde 55 km/h si, dotat cu tehnologie de night-vision, poate filma bine si cand este lumina foarte putina.