Grupul german Bosch a inaugurat, sambata, fabrica de senzori de turatie de la Blaj, o investitie in valoare de 50 de milioane de euro. Noua fabrica este cea de a treia construita de concernul german Bosch in orasul din Alba, dupa cele ridicate in 2007 si 2009. La ceremonia de sambata au fost prezenti ministrul delegat pentru proiecte de infrastructura de interes national si investitii straine, Dan Sova, ambasadorul Germaniei in Romania, Andreas von Mettenheim, oficialitati judetene si locale.

Bosch a investit 50 milioane euro in extinderea activitatilor de la Blaj, unde lucrau 570 de persoane la inceput de an, iar la final de 2013 urmand sa lucreze acolo circa 900 de oameni, datorita unitatii care produce senzori de turatie ce va fi inaugurata ieri.

In ultimul trimestru al acestui an, Bosch va demara productia si in centrul de la Cluj, unde vor fi fabricate unitati de comanda pentru automobile, au anuntat reprezentantii companiei la conferinta anuala organizata joi, 23 mai. Unitatea de la Cluj, unde investitiile totale vor fi de 77 milioane euro, va avea 300 de angajati la sfarsitul anului.

Afacerile Bosch in tara au fost de 180 milioane euro anul trecut, iar estimarile pentru anul in curs arata 195 milioane euro. Numarul de angajati a fost de 1.413 la final de 2012 si e de asteptat sa ajunga la 2.038 la sfarsitul anului curent.

Anul trecut Bosch a cumparat componente de 111 milioane euro de la furnizori locali, achizitiile fiind realizate de la 68 de companii. Pe plan mondial Bosch a inregistrat afaceri totale de 52,5 miliarde euro in 2012, iar numarul de angajati a urcat cu trei mii, spre aproximativ 306.000 persoane.