Grupul chinez Huawei ar lua in considerare posibilitatea de a cumpara Nokia pentru a deveni cel mai mare producator de smartphone-uri la nivel mondial, a declarat directorul de consum din cadrul grupului chinez, citat de Financial Times. Bill Plummer, vicepresedintele pentru afaceri externe al Huawei Technologies, a reactionat declarand ca producatorul chinez de echipamente de telecomunicatii "nu are planuri de a cumpara Nokia", informeaza Reuters.

"Luam in calcul astfel de achizitii, poate ca o combinatie ar putea oferi sinergii, dar totul depinde de dispozitia Nokia. Noi suntem deschisi", a declarat Richard Yu, presedintele diviziei Huawei de consum, la Londra, inaintea lansarii modelului Ascend P6, este cel mai subtire smartphone aparut pana in prezent.

Huawei nu a facut insa nicio achizitie majora pana in prezent iar apropiatii grupului indeamna la prudenta precizand ca subiectul achizitiei nu a fost pusa pe masa de discutii.

Pe de alta parte, comentariile lui Richard Yu evidentiaza progresele rapide ale companie pe piata telefoniei si ambitia de a ataca pozitiile Samsun si Apple, liderii pietei smartphone.

Yu a anticipat ca piata smartphone se va consolida in jurul a 3-4 mari companii si a avertizat ca platforma Microsoft Windows Phone, folosita atat de catre Nokia cat si de catre Huawei, este "slaba", Huawei utilizand sistemul de operare Google Android pentru smartphone-urile sale.

"Este dificil de anticipat daca Windows Phone va avea succes - are o cota de piata foarte mica. Este slab dar necesita achizitionarea unei licente. Asta nu este bine. Android este gratis", a mai declarat reprezentantul Huawei.