Curtea de Apel Bucuresti a respins miercuri, 19 iunie 2013, ca fiind neintemeiata actiunea MOL Romania, care a cerut anularea amenzii de 80,2 milioane lei primite de la Consiliul Concurentei in 2011 pentru incheierea unei intelegeri anticoncurentiale privind eliminarea de pe piata a unui sortiment de benzina. Compania poate face recurs in 15 zile de la comunicare. "In 2011 am dat amenzi record de 200 de milioane de euro catre sase companii petroliere, companiile le-au contestat in instanta, iar ieri a fost judecat primul dintre aceste cazuri de catre Curtea de Apel Bucuresti, care reprezinta prima instanta. Suntem foarte bucurosi ca am convins judecatorii Curtii de Apel Bucuresti ca dosarul nostru este bine fundamentat si amenda se justifica", a declarat pentru HotNews.ro Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

Decizia Curtii de ApelFoto: Captura Curtea de Apel Bucuresti
  • "Asteptam sa vedem deciziile care vor aparea in celelalte cazuri si foarte probabil recursurile, care vor fi declarate la Inalta Curte de Casatie si Justitie", a mai declarat pentru HotNews.ro, presedintele Consiliului Concurentei.

Consiliul Concurentei a sanctionat la sfarsitul anului 2011 companiile petroliere cu o amenda record de 880 milioane lei (peste 200 milioane de euro) reprezentand 3% din cifrele de afaceri realizate in anul 2010. Amenda a fost acordata din cauza ca firmele s-au inteles intre ele sa scoata de pe piata un sortiment de bezina: Eco Premium, a anuntat in luna ianuarie 2012 Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

Este cea mai mare amenda data pana acum de Consiliul Concurentei. Pe locul doi in topul amenzilor se afla Orange si Vodafone cu 63,1 de milioane de euro pentru abuz de pozitie dominanta.