SC DFEE Electrica SA, liderul pieţei de distribuţie şi furnizare a energiei electrice din România, unul dintre cei mai importanţi jucători din sectorul serviciilor energetice, anunţă declanşarea procesului de selectare a intermediarului pentru derularea unei oferte publice primare de vânzare de acţiuni nou emise reprezentând 105% din capitalul social existent, sub coordonarea Ministerului Economiei prin Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, şi pentru admiterea la tranzacţionare a acţiunilor acestei societăţi pe pieţe reglementate administrate de Bursa de Valori Bucureşti SA („Anunţul”)

SC DFEE ELECTRICA SA („ELECTRICA SA” şi/sau „Societatea”) avea la 31.12.2012 un capital social de 2.062.290.440 RON (echivalentul a 465.664.967,14 EUR), fiind deţinută 100% de statul român prin Ministerul Economiei („M.E.”). Cursul de schimb folosit: 1 EUR/4,4287 RON (la 31.12.2012).

ELECTRICA SA este societatea mamă a grupului ELECTRICA şi are ca obiect de activitate prin filialele sale distribuţia şi furnizarea energiei electrice, exploatarea şi dezvoltarea sistemelor de distribuţie, telecomunicaţii şi tehnologii informatice în corelare cu sistemele de producere şi transport, Societatea deţinând 3 filiale de distribuţie energie electrică, o filială de furnizare energie electrică şi 6 filiale societăţi de întreţinere şi servicii energetice pentru reparaţii şi lucrări de investiţii în sectorul energetic (5 dintre acestea fiind în procedură de privatizare/restructurare). Grupul ELECTRICA are o arie de acoperire naţională, deservind aproximativ 3,5 milioane de clienţi.

ELECTRICA SA, sub coordonarea M.E. prin Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie („O.P.S.P.I.”), intenţionează derularea unei oferte publice primare de vânzare de acţiuni în vederea admiterii la tranzacţionare pe pieţe reglementate administrate de Bursa de Valori Bucureşti SA („B.V.B.”) a unui pachet de acţiuni nou-emise reprezentând 105% din capitalul social existent. În acest scop, ELECTRICA SA selectează intermediarul autorizat al ofertei publice primare de vânzare de acţiuni printr-o procedură de selecţie competitivă, bazată pe criterii de calitate şi eficienţă.

Vor putea depune oferte, individual sau în asociere, intermediarii constituiţi într-una dintre următoarele forme: societăţi de servicii de investiţii financiare, instituţii de credit şi/sau alte entităţi de natură echivalentă acestora, legal înregistrate în România, în alte State Membre ale Uniunii Europene, precum şi în state din afara Uniunii Europene, acţionând îndividual sau în consorţiu, autorizate să presteze servicii şi activităţi de investiţii specifice ofertelor publice pe teritoriul României şi înscrise în Registrul Public - Secţiunea Intermediari, ţinut de Autoritatea de Supraveghere Financiară din România.

Oferta se va întocmi şi depune conform Caietului de sarcini pentru selectarea societăţii de servicii de investiţii financiare/instituţiei de credit/sindicatului de intermediere, în calitate de intermediar pentru Oferta Publică Primară de acţiuni nou emise de Societate, derulată de către aceasta sub coordonarea şi monitorizarea M.E. prin O.P.S.P.I, şi pentru admiterea la tranzacţionare a acţiunilor acestei societăţi în sisteme de tranzacţionare administrate de B.V.B. („Caietul de Sarcini”), care poate fi achiziţionat (pe suport fizic şi electronic) de la sediul ELECTRICA SA, Str. Grigore Alexandrescu nr. 9, sector 1, Bucureşti, România, de luni până vineri în intervalul orar 09:00 – 15:00, începând cu data de 27 iunie 2013.

Caietul de Sarcini poate fi achiziţionat în schimbul sumei de 10.000 (zece mii) EURO (sau echivalentul în LEI sau, după caz, USD calculat la cursul de schimb BNR din ziua plăţii), la care se adaugă TVA de 24%. În cazul unei asocieri este suficientă probarea achiziţionării acestuia de către un singur membru. Pentru participarea la procedura de selecţie este obligatorie achiziţionarea Caietului de Sarcini.

Preţul Caietului de Sarcini va fi achitat prin ordin de plată (avizat de bancă) în contul ELECTRICA SA (CUI: 13267221) având următoarele coordonate:

- pentru plăţi în LEI - cont IBAN nr. RO25RNCB0074022253590003, deschis la BCR SECTOR 3;

- pentru plăţi în EURO - cont IBAN nr. RO79RNCB0074022253590001, deschis la BCR SECTOR 3;

- pentru plăţi în USD - cont IBAN nr. RO89RNCB0074022253590015, deschis la BCR SECTOR 3.

Documente necesare pentru ridicarea Caietului de Sarcini:

  • dovada achitării preţului Caietului de Sarcini (în copie „conformă cu originalul”);
  • datele de contact ale ofertantului (persoana de contact, telefon, fax, e-mail);
  • procură specială cu mandat expres pentru ridicarea Caietului de Sarcini şi semnarea Angajamentului de Confidenţialitate (în original şi traducerea legalizată în limba română, dacă este cazul).

Persoana împuternicită va semna la sediul Societăţii, în numele ofertantului, Angajamentul de Confidenţialitate cu privire la utilizarea informaţiilor cuprinse în Caietul de Sarcini. Modelul Angajamentului de Confidenţialitate poate fi solicitat anterior achiziţionării Caietului de Sarcini pentru scopuri informative la adresa de e-mail electricaipo@electrica.ro.

Data limită până la care se pot solicita clarificări cu privire la Caietul de Sarcini este cu până la 5 zile lucrătoare anterior datei limită pentru depunerea Ofertelor, ora 16:00 (ora României).

Ofertanţii vor depune o Garanţie de Participare, conform Caietului de Sarcini, în valoare de 30.000 (treizeci de mii) EURO sau echivalentul acestei sume în LEI sau, după caz, în USD, calculat la cursul BNR din ziua emiterii Scrisorii de Garanţie bancară. Modelul Scrisorii de Garanţie bancară pentru participare la procedura de selecţie este prevăzut în Caietul de Sarcini.

Ofertele vor putea fi depuse până la data limită de 16 iulie 2013, ora 10:00 (ora României), la sediul ELECTRICA SA, la camera 104 de la etajul 1.

Valabilitatea ofertelor depuse de participanţii la licitaţie va fi de 180 de zile de la data deschiderii ofertelor.

Publicarea oricărei modificări a termenilor şi condiţiilor din prezentul Anunţ se va face pe site-ul web ELECTRICA SA:http://www.electrica.ro/anunturi-electrica/ precum şi pe site-ul O.P.S.P.I. http://opspi.minind.ro. Informaţii suplimentare cu privire la procedură pot fi obţinute pe bază de cerere scrisă la următoarele date de contact: Str. Grigore Alexandrescu nr. 9, sector 1, Bucureşti, România în atenţia Domnului Ioan ROŞCA, Director General, Fax: +40 21 20 85 004, +40 21 20 85 084; E-mail: electricaipo@electrica.ro

Prin depunerea ofertelor, orice parte interesată ia cunoştinţă şi acceptă termenii prezentului Anunţ.