Compania azera de stat SOCAR a deschis la Piatra Neamt cea de-a 15 benzinarie din tara, statia fiind dotata in premiera pentru retea cu un fast-food unde se vinde shaorma, dar si kebab, anunta un comunicat al companiei. SOCAR a mai venit cu idei inedite, precum plasarea in benzinarii a unor tablete pe care clientii sa intre pe internet. Pana in prezent compania a creat in Romania 235 de locuri de munca si a derulat investitii de aproximativ 30 milioane de euro.

Preturile la noua benzinarieFoto: SOCAR

Benzinaria din Neamt

Benzinaria din Neamt

Foto: SOCAR

Benzinaria de la Piatra Neamt este prevazuta cu 3 pompe multi-produs servicii automate de umflat pneuri (colonete aer-apa), magazin multi-produs, Cafe Nar, servicii de orientare in trafic prin info-chiosc digital si tablete pentru clientii care vor sa navigheze pe internet. In plus, benzinaria de la Piatra Neamt deschide in premiera in reteaua SOCAR zona de fast-food, din care clientii pot sa beneficieze de traditionalele produse Shaorma si Kebab, se arata intr-un comunicat.

"Vom dezvolta in continuare reteaua de benzinarii din nord-estul tarii, cu puncte de alimentare stabilite la Roman, Focsani, Buzau, Adjud, Bacau. La Piatra Neamt intentionam ca anul acesta sa deschidem a doua statie, sub brandul SOCAR", spune Hamza Karimov, CEO SOCAR Romania.

Statia de alimentare din Piatra Neamt este amplasata in zona Gara Veche , are o suprafata de 3.900 de mp si reprezinta o investitie de peste 1 milion de euro.

SOCAR a investit pana in acest moment peste 22 de miloane de euro in reteaua de retail din nord-estul tarii si vrea sa deschida statii si alte regiuni, inclusiv in Bucuresti.

"Investitiile SOCAR Romania in reteaua de retail, la nivel national sunt in crestere. Suntem in punctul in care am achizitionat terenuri pentru benzinarii in toata tara: in curand o sa vedeti statii sub brandul SOCAR, in toate zonele Romaniei. Avem planificat pentru anul in curs un buget de 50 de milioane de euro", spune seful filialei.

SOCAR Romania este reprezentanta companiei petroliere si de gaze naturale detinuta de statul Azerbaijan (The State Oil Company of Azerbaijan Republic), companie parte a consortiului de la Shah Deniz care a ales foarte recent traseul TAP de transport al gazelor catre Europa, in detrimentul Nabucco West. SOCAR a facut achzitii in Europa si este angrenata in discutiile pentru preluarea unei companii de energie din Grecia.