Premierul Victor Ponta sustine ca este ingrijorat de situaţia de la TAROM cauzata de un conflict între Consiliul de supraveghere şi managerul privat. Insa, in ciuda ingrijorarilor, nu poate interveni din cauza OUG 109/2011 privind guvernanta corporativa. "Mă îngrijorează situaţia de la Tarom. Nu cred că la Tarom lucrurile pot merge în direcţia bună având un conflict între Consiliul de supraveghere şi managerul privat. În baza Ordonanţei 109 din 2011 nu prea am atribuţii, adică n-am voie legal. S-a întâmplat o dată când domnul fost ministru, domnul Fenechiu, a respins planul de reorganizare la CFR-Infrastructură, dacă nu mă înşel, şi aceea era prevederea legală prin care directorul şi consiliul au fost demişi", a spus Ponta.

Acesta a adaugat ca "acesta este farmecul OUG 109 din 2011". "Acuma la Tarom, ca şi la Portul Constanţa, ei sunt în activitate, au un anumit mandat, dacă găsesc o soluție legală, prin care să intervin, o fac, însă acesta este farmecul Ordonanţei 109 din 2011, deşi suntem proprietari nu avem niciun cuvânt de spus în activitatea de zi cu zi şi este unul din lucrurile pe care trebuie să le îmbunătăţim în perioada următoare", a mai afirmat Ponta.

Managerul privat al TAROM, belgianul Christian Heinzmann, a declarat in luna iunie pentru HotNews.ro ca a fost fortat de catre presedintele Consiliului de Administratie al Companiei sa-si scurteze mandatul de la 4 ani la doar un an, desi rezultatele financiare ale companiei aratau primele cresteri in ultimii ani.Ulterior, membrii CA l-au numit pe Nicolae Demetriade, fost sef al TAROM, adus in Consiliu in luna mai, in functia de director executiv ce va lucra alaturi de CEO-ul belgian. Referitor la performantele lui Heinzmann, Demetriade a declarat pentru HotNews.ro ca "e greu pentru cineva din afara sa inteleaga foarte bine daca nu cunoaste limba, legislatia. Are unele probleme de adaptare". Rugat sa explice motivele care au stat la baza reducerii mandatului lui Christian Heinzmann, Nicolae Demetriade spune ca "N-ati vazut nici o companie - Lufthansa, WizzAir sau alta - sa vina sa justifice in presa absolut toate deciziile pe care le ia".Reamintim ca Demetriade este si presedintele agentiei de turism World Travel, care reprezinta in Romania EMIRATES Airlines, SAS-Scandinavian Airlines si Flydubai. Din acest motiv, Lucian Isar, fost membru in CA Tarom, il acuza pe Demetriade ca se afla in conflict de interese cu activitatea Tarom.