Activitatea Oltchim va fi redusa temporar, incepand de luni 29 iulie, timp de doua luni, 'din motive economice si tehnologice', iar 715 angajati ai societatii vor fi trimisi in somaj cu indemnizatie compensatorie de 80% din salariul de baza, a anuntat administratorul special al societatii intr-un comunicat citat de Agerpres.

Reducerea temporara a activitatii societatii in perioada 29 iulie - 8 septembrie 2013 este cauzata de lipsa de materii prime, de capitalul de lucru si de functionarea la capacitate redusa a unor instalatii.

De asemenea, in aceasta perioada vor fi suspendate contractele individuale de munca pentru aproximativ 715 angajati din cadrul Oltchim, activul din Ramnicu Valcea. In compensatie, acestia vor beneficia de o indemnizatie de 80% din salariul de baza avut la data de 28 iulie 2013.

Conform comunicatului citat, in intervalul mentionat, va fi redus programul de lucru de la cinci la patru zile pe saptamana pentru angajatii apartinand Directiei Petrochimice a Oltchim.

Combinatul Oltchim Ramnicu Valcea se afla in procedura de insolventa din ianuarie 2013 si era propus pentru a fi privatizat pana in luna iunie a acestui an. In prezent, combinatul functioneaza la 27% capacitate.

Memorandumul cu privire la intrarea in insolventa a SC Oltchim SA a fost aprobat de Guvern in data de 23 ianuarie 2013. Administratorul judiciar provizoriu nominalizat pentru Oltchim este consortiul format din Rominsolv SPRL si BDO Business Restructuring RPRL