Numarul angajatilor de la ArcelorMittal Galati nu va scadea pe termen scurt sau mediu si nici nu se preconizeaza organizarea unei noi scheme de plecari voluntare, a anuntat, luni, directorul de comunicare al combinatului, Dorian Dumitrescu, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, unele afirmatii privind reducerea personalului ArcelorMittal Galati de la 7.200 la 4.000 de angajati, aparute in spatiul public, sunt neadevarate.

"Avand in vedere unele afirmatii neadevarate aparute in spatiul public in ultimele zile, dorim sa facem urmatoarea precizare: ArcelorMittal Galati nu previzioneaza o scadere semnificativa a numarului de angajati pe termen scurt ori mediu. De asemenea, pentru anii urmatori, organizarea de noi scheme de separare voluntara este improbabila. Afirmatiile conform carora numarul de angajati ai Combinatului va ajunge la 4.000 de persoane pana la finele anului viitor nu au niciun fundament", a declarat Dumitrescu.

Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galati a ramas cu 7.200 de angajati, dupa ce peste 400 de salariati au parasit societatea in urma finalizarii, in luna iulie, a ultimei scheme de plecari voluntare.

"Am primit aproximativ 450 de cereri, cam la fel ca si la precedenta schema de plecari voluntare, si pana acum am acceptat mai mult de 95% dintre aceste cereri. In general, motivele pentru care am aprobat aceste plecari au fost legate de cele medicale ale celor care au solicitat acest lucru", a declarat, in urma cu cateva zile, directorul general al companiei Bruno Ribo.

El a precizat ca prioritatea combinatului este nu sa trimita oamenii acasa, ci sa-i reloce spre alte sectoare de activitate.

"Prioritatea noastra este sa retinem cat mai multi oameni si sa-i relocam spre alte activitati sau spre activitati ale firmelor contractoare. Dupa un an de eforturi in acest sens am avut un succes rezonabil, 400 de persoane fiind redistribuite catre alte zone", a afirmat Ribo.

Beneficiarii schemei de plecari voluntare au primit plati compensatorii cuprinse intre 15.000 si 25.000 lei, precum si sase pana la 17 salarii compensatorii, in functie de vechime.

In combinatul de la Galati lucreaza acum 7.200 de angajati, fata de 27.000, cati erau pe platforma inainte de privatizarea Sidexului din 2001. Majoritatea celor care au plecat din combinat au renuntat la locurile de munca in schimbul platilor compensatorii oferite in cadrul celor 12 scheme de plecari voluntare derulate de la privatizare si pana in prezent.