Board-ul grupului industrial Siemens s-a intalnit in week-end, iar miercuri ar putea lua decizia de a-l debarca pe seful companiei, austriacul Peter Loescher, cu patru ani inainte de incheierea contractului sau, scrie Financial Times,. Investitorii sunt suparati de faptul ca Siemens a renuntat la mai multe tinte de profitabilitate in ultimele luni, iar Loescher s-ar fi concentrat pe cresterea cifrei de afaceri, cu orice pret. CEO-ul spune ca are contract pana in 2017 si vrea sa-l duca la bun sfarsit.

Austriacul Peter Loescher conduce Siemens din 2007, fiind primul CEO Siemens recrutat din afara grupului.

Componentii board-ului director s-au intalnit in week-end pentru a discuta despre abandonarea mai multor tinte de profitabilitate, cea mai recenta fiind cea legata de atingerea unei marje operationale de 12% in 2014, fata de 9,2% in 2012.

Siemens, activa in productia de trenuri de mare viteza, echipamente solare si eoliene, turbine si tehnologie de automatizare industriala, a avut afaceri de 78 miliarde euro anul trecut.

Loescher a fixat ca tinta pentru jumatatea deceniului atingerea unei cifre anuale de afaceri de 100 miliarde euro, insa acest obiectiv a nemultumit sefi de divizii care spun ca a fost neglijata marja de profit in "goana" spre cifre de afaceri mari. In plus, sunt foarte mari sanse ca tinta de 100 de miliarde euro sa nu fie atinsa, fiind ratate si obiectivele de marja de profit.

Siemens a fost implicata in scandaluri e coruptie in ultimii ani si rezultatele sale au fost mai slabe decat ale unor giganti rivali precum General Electric.

Joe Kaeser, actualul director financiar, are toata sustinerea board-ului si ii va urma austriacului, spun doua surse citate de Financial Times.

Loescher vrea sa-si duca mandatul la bun sfarsit "Am mandat pana in 2017, iar Siemens are mai mare nevoie ca oricand de un capitan", spunea el pentru Suddeutsche Zeitung.