Licitatia initiata de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale pentru servicii juridice la exproprierea de imobile in cadrul lucrarilor de infrastructura rutiera, contract in valoare estimata de 7,4 milioane euro, a fost anulata de Curtea de Apel Bucuresti, pentru nereguli de procedura, informeaza Mediafax.

Licitatia a fost anulata dupa ce casa de avocatura "Bostina si Asociatii" a reclamat nelegalitatea procedurii organizate de CNADNR si nepublicarea anuntului de participare in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP), precum si probleme legate de intocmirea documentatiei de participare.

In urma cu o luna, Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor (CNSC) a analizat problemele reclamate, dar a decis ca licitatia sa continue. Avocatii s-au adresat insa Curtii de Apel Bucuresti, iar instanta a decis, miercuri, ca procedura de atribuire sa fie anulata.

Reprezentantii casei de avocatura nu au dorit sa comenteze informatia.

Hotararea Curtii de Apel este definitiva si, conform procedurii, poate fi atacata cu recurs.

Valoarea totala estimata a acordului-cadru pe care CNADNR intentioneaza sa il atribuie se ridica la 7,42 milioane euro fara TVA pe o perioada de patru ani, pentru servicii juridice la exproprierea a minimum 4.000 de imobile si maximum 18.000 de imobile in acest interval.