Compania ALS Romania din judetul Alba anunta reduceri de personal cu pana la 60% din cei 75 de angajati ai sai daca proiectul minier Rosia Montana va fi respins de catre Parlament, noteaza Monitorul de Cluj.

"Privim cu ingrijorare evolutia proiectului minier Rosia Montana si deciziile pur politice care se iau in momentul de fata. Activitatea noastra depinde de activitatea miniera, iar investitiile noastre - atat finaciare, cat si in resursele umane - au vizat potentialul si beneficiile pe care la poate aduce un proiect minier de anvergura celui de la Rosia Montana. In cazul in care proiectul va fi respins, suntem nevoiti sa ne concentram investitiile si activitatea in tarile cu o activitate miniera activa", a declarat Francisc Hidi, managerul ALS Romania.

Potrivit Monitorul de Cluj, "ALS Romania este un laborator de analize fizico-chimice specializat in prepararea si analiza probelor geologice pentru industria miniera. Laboratorul din Gura Rosiei face parte din familia ALS Minerals, liderul mondial in servicii integrate de analize pentru industria miniera, cu operatiuni in peste 350 de unitati, din 55 de tari de pe sase continente".

Sursa citata mai sustine ca "in 2012, ALS Romania a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 33,5 milioane de lei, ceea ce il situeaza in topul primelor cinci companii din judetul Alba. ALS este un investitor important in zona Rosia Montana, unde somajul depaseste 60%. In 2012 compania a platit la bugetul de stat peste 2,8 milioane de lei, iar la bugetul asigurarilor sociale - peste 1,3 milioane de lei".

"ALS Romania are in prezent 75 de angajati in Romania, iar la nivel global grupul ALS are peste 13.000 de angajati", se mai aminteste in articolul citat.

Citeste si: