Producatorul grec de echipamente frigorifice Frigoglass isi va muta o parte din productia pe care o realizeaza in Romania si Turcia inapoi in Grecia, in incercarea de a mentine functionala uzina din tara sa si de a asigura astfel aproximativ 100 de locuri de munca, a anuntat compania miercuri, potrivit Reuters.

Aflata deja in cel de-al saselea an de recesiune si cu o rata a somajului record, de aproape 28%, Grecia s-a confruntat anul acesta cu decizia celei mai mari companii locale, imbuteliatorul Coca-Cola HBC, de a-si muta sediul social si listarea bursiera in afara tarii, pentru a evita taxele mai mari.

Mai mult, luna trecuta, Viohalco, cea mai mare companie de prelucrare a metalelor din Grecia, a luat o decizie similara.

Frigoglass este un furnizor mondial de echipamente frigorifice pentru Coca-Cola HBC si producatori de bere precum Heineken.

Angajatii de la uzina Frigoglass din Grecia au lucrat in ultimii doi ani intr-un program de trei zile pe saptamana, in contextul reducerii cererii de echipamente frigorifice la nivel mondial.

Potrivit unui oficial al companiei, citat de Reuters, Frigoglass va investi initial intre 500.000 si 800.000 de euro in uzina si a propus angajatilor un program de lucru de cinci zile pe saptamana, insotit insa de o reducere a salariilor.

Frigoglass are operatiuni in 19 tari, inclusiv Rusia, Romania, Turcia, Statele Unite, China, India si Nigeria.

In prima jumatate a anului, compania a afisat o scadere a profitului net de 40%, pana la 10 milioane euro.