Negocierile pentru privatizarea Oltchim Ramnicu Valcea vor incepe in aceasta saptamana, cu companii din Israel, Turcia, Romania si din spatiul ex-sovietic, a declarat Varujan Vosganian in cadrul unei conferinte in care a facut un scurt bilant al activitatii sale de ministru al economiei. Vosganian a mai spus ca in luna septembrie, pierderile combinatului s-au redus considerabil, dupa ce in luna august Oltchim a avut pierderi de circa 700.000 euro.

"In orice caz, faptul ca, preluat in februarie in moarte clinica, Oltchim continua sa existe, si-a marit cifra de afaceri de doua ori si jumatate, nu mai are pierderi si ieri, inainte de votul din Senat, intr-o discutie la Banca Nationala cu reprezentanti in domeniul supravegherii, am concluzionat impreuna ca Oltchim poate fi finantat prin banci este, dupa parerea mea, un mare succes al managementului pe care acest minister l-a facut", a afirmat Varujan Vosganian.

Reamintim ca Varujan Vosganian a anuntat luni seara ca si-a dat demisia din functia de ministru al Economiei si ca premierul Victor Ponta i-a acceptat-o. "Am luat decizia pentru a nu afecta functionarea Guvernului", a spus Vosganian. Surse USL au declarat pentru HotNews.ro ca Vosganian a luat decizia in urma solicitarii premierului Victor Ponta.

Reamintim ca plenul Senatului a votat luni dupa-amiaza impotriva cererii procurorilor de incuviintare a inceperii a urmaririi penale pe numele lui Vosganian in dosarul de sumbinare a economiei nationale si de favorizare a firmei InterAgro in detrimentul companiei Romgaz.

Traian Basescu a spus ca demisia lui Vosganian este "un lucru de bun simt".

Varujan Vosganian ramane isi pastreaza insa in continuare imunitatea, ramanand in continuare Senator, astfel incat nu se poate incepe urmarirea penala impotriva sa.

Victor Ponta nu a dorit sa comenteze prea mult declaratiile lui Vosganian, afirmand: "Sincer eu am fost foarte multumit de activitatea tuturor ministrilor, inclusiv de dl Vosganian".