Supliment www.infoomg.ro

Frica irationala privind alimentele OMG: Miliarde de oameni au mancat alimente modificate genetic in ultimele doua decenii

de     Smile Media
Vineri, 25 octombrie 2013, 13:13 Economie | Consumator

Fermierii pot produce acum mai multe culturi intr-un mod sustenabil al mediului si la costuri mai scazute datorita eforturilor depuse de sute de oameni de stiinta in peste jumatate de secol. Semintele sunt dezvoltate intr-un laborator si apoi testate pentru a spori valoarea nutritiva sau rezistenta la seceta, boli si erbicide. Culturile modificate genetic sunt acum cultivate pe aproape un sfert din terenurile agricole din lume de aproape 17,3 milioane de fermieri. Mai mult de 90% dintre agricultori sunt mici proprietari care cultiva cateva hectare in tarile aflate in curs de dezvoltare.












Material sustinut de Superbrands

Recomandari de vara de la librarii Humanitas

Librariile Humanitas au aparut ca entitate juridica in anul 1993, insa primele doua librarii au fost deschise sub egida Editurii Humanitas inca din 1991. Cu peste 25 de ani in piata de distributie si vanzare de carte din Romania, compania isi propune sa ramana in continuare lantul de librarii cu cea mai mare pondere de carte din Romania, acordand editurilor nationale si locale, dar si autorilor romani, sansa de a ajunge la public.

1525 vizualizari

  • -2 (12 voturi)    
    dreptul la replica? (Vineri, 25 octombrie 2013, 13:27)

    methylique [utilizator]

    Ar trebui sa publicati si studiile (si parerile) celor care sustin ca plantele modificate genetic nu sunt sustenabile, ca in conditii de seceta produc mult mai putin, ca sunt la fel de vulnerabile la daunatori ca plantele nemodificate si ca animalele care le-au consumat sunt mai bolnave decat cele care n-au consumat.
    Si sa mai spuna firmele care produc OMG de ce se opun cu atata indarjire etichetarii produselor modificate genetic.
    • +2 (6 voturi)    
      SI TU CONSUMI ZILNIC... (Vineri, 25 octombrie 2013, 14:09)

      schroedinger [utilizator] i-a raspuns lui methylique

      Dasteptule!
    • +2 (6 voturi)    
      daca stii vreun studiu (Vineri, 25 octombrie 2013, 15:40)

      AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui methylique

      de ce nu pui un link aici
      nu cred ca te va cenzura cineva
      uite pun un link catre unii care incearca sa explice cum e cu GMO scare.
      http://www.troymedia.com/2013/03/06/the-junk-science-clowns-behind-the-gmo-scare/

      poate te lamuresti cum e cu OMG-GMO -urile
  • 0 (6 voturi)    
    si tot (Vineri, 25 octombrie 2013, 14:33)

    lucyan [utilizator]

    in ultimele doua decenii o serie de boli, printre care cancerul, fac ravagii in randul omenirii....
    pura coincidenta, alimente modificate gebetic, cancerul, celule modificate, anormale...
    culmea ca se manifesta in general la cei tineri, probabil mai mari consumatori de aceste alimente...
    • -1 (5 voturi)    
      bati campii (Vineri, 25 octombrie 2013, 20:12)

      mvr [utilizator] i-a raspuns lui lucyan

      Poti cita macar un studiu serios care sa-ti confirme afirmatiile ?

      Conform studiilor din Pubmed, incidenta cancerului este (mult) mai mare la cei in varsta. Nu la tineri, dupa cum aberezi tu. Si tot conform studiilor, si speranta de viata este mai mare acum decat in cam orice perioada anterioara, din istoria umanitatii.

      Bolile faceau ravagii cam pana la aparitia si progresul medicinii moderne. Epidemiile de gripa (ca sa dau doar un exemplu) duceau la moartea a milioane sau zeci de milioane de oameni. Comparativ cu secolele trecute, in ziua de azi nu prea mai ai boli care fac "ravagii" de aceeasi maniera.
      • 0 (0 voturi)    
        aiurezi... (Joi, 7 noiembrie 2013, 15:13)

        lucyan [utilizator] i-a raspuns lui mvr

        speranta de viata mai mare nu are nici o legatura cu omg-urile...
        medicina moderna a eradicat o serie de boli dar, in acelasi timp, au aparut multe alte boli care fac ravagii in lume, multe din ele create si raspandite chiar de om...
        foarte multe studii, chiar si in romnaia, arata ca numarul tinerilor bolnavi de cancer a crescut alarmant si incepand cu varste foarte fragede... oare de ce? cred ca incidenta este mai mare la cei varsta, avand in vedere ca sunt mult mai multi factori care contribuie la aparitia acestuia, dar trebuie sa-ti dea de gandit faptul ca se extinde foarte repede in randul tinerilor... care au cam inceput sa umple cimitirele (un alt studiu usor de verificat) si deh, asa creste si speranta de viata...
  • 0 (6 voturi)    
    Au mancat... (Vineri, 25 octombrie 2013, 14:40)

    adro [utilizator]

    .. Si care sunt rezultatele?

    Faptul ca miliarde de oameni au mancat OMG nu dovedeste nimic, trebuie vazute urmarile consumului. La fel, daca milioane voteaza un partid politic nu trebuie sa-l votez si eu, desi indemnul "mergi cu valul, voteaza cu castigatorii" este intens mediatizat in campaniile electorale.

    Apoi, OMG este un termen asa de generic incat concluziile din urma analizei unui caz de modificare genetica nu pot fi aplicate la alte cazuri. Nu inseamna ca daca intr-un caz exista / nu exista anumite reactii adverse, in toate celelalte cazuri va fi la fel. De asta nu se poate vorbi de OMG la modul general, iar cine o face manipuleaza. Credeti ca degeaba parerile sunt impartite chiar intre oamenii de stiinta?

    Eu, consumator final, trebuie sa am dreptul sa aleg ce sa mananc. Asta presupune sa stiu daca un produs cumparat contine OMG sau nu, sa pot citi asta pe eticheta. Orice subminare a dreptului la alegere e un atentat la insasi viata umana.
  • -2 (6 voturi)    
    Este disperanta dezinformarea. (Vineri, 25 octombrie 2013, 15:07)

    Prea_Tarziu [utilizator]

    Frica fata OMG nu este irationala. Sa va dau doar un exemplu: graul. Graul pe care-l consumam acum nu este acelasi cu graul consumat in trecut. Spre exemplu, continutul in gluten acum este de pana la 20% iar graul mancat de bunicii nostri avea maxim 4% gluten. Daca bunicii nostri nelucrand mecanizat graul isi permiteau sa manance o portie mica zilnica, de 100-150g/zi in medie, inseamna ca ingurgitau intre 4-6g gluten/zi. Acum mancand 300-400g grau cu 20%gluten pe zi (din paine, paste, dar si din alte surse -ketchup, mustar, si aproape toate produsele procesate) un om ingurgiteaza pana la 80g gluten/zi! Glutenul, este o proteina pentru care corpul nu are enzime sa o degradeze si da un raspuns imun, astfel accentuand sau declansand mai multe boli cu mecanism autoimun, diferite de boala celiaca: diabet, obezitate, SOPC, LES, si cate si mai cate...). Iata cum OMG imbolnaveste de fapt populatia, din disperarea de a reusi sa ne hraneasca intrucat suntem PREA MULTI !


Abonare la comentarii cu RSS



ESRI

Top 5 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă