Consiliul Investitorilor Romani: In lipsa unor masuri de stimulare, economia romaneasca va fi sufocata sub povara taxelor

de CP     HotNews.ro
Vineri, 8 noiembrie 2013, 14:09 Economie | Companii

După prezentarea rezultatelor negocierilor dintre autorităţile române şi reprezentanţii instituţiilor financiare internaţionale, Consiliul Investitorilor Români, reprezentant al Asociaţiei “Forumul Investitorilor Autohtoni 2013 îşi exprimă îngrijorarea că, în lipsa unor măsuri de stimulare, economia românească va fi sufocată sub povara taxelor, se arata intr-un comunicat al Consiliului.

"FIA a solicitat, în repetate rânduri, scăderea CAS cu 5 puncte procentuale. Guvernul şi-a însuşit cererea noastră şi a reuşit să obţină această reducere, începând cu a doua parte a anului viitor. Şeful misiunii FMI, Andrea Schaechter, a anunţat, însă, că diminuarea CAS trebuie însoţită de măsuri fiscale de compensare, adică noi taxe şi/sau majorarea celor existente", se precizeaza in comunicat

Potrivit acestuia, în prima parte a anului viitor, fiscalitatea va creşte impresionant, ceea ce va conduce la majorarea preţurilor la energie, gaze naturale, alimente, transport etc, cu toate consecinţele ce decurg de aici, precum: afectarea creşterii economice, sufocarea consumului intern, blocaj financiar, creşterea arieratelor între companii, creşterea şomajului, scăderea veniturilor bugetare etc.

În opinia consiliului, nu creşterea exagerată a fiscalităţii este soluţia pentru majorarea veniturilor bugetare, ci metode eficiente pentru colectarea taxelor.

Consiliul Investitorilor Români afirma a transmis autorităţilor un Memorandum, ce conţine propuneri concrete pentru reluarea creşterii economice pe baze sustenabile, valorificarea resurselor interne şi creşterea veniturilor bugetare:
  • Revenirea TVA la 19%, reducerea TVA la carne şi lapte la 9%, lărgirea măsurilor de taxare inversă;
  • Scutirea de impozit a profitului reinvestit;
  • Eliminarea sistemului “coşului de gaze” pentru toţi consumatorii eligibili, reducerea tarifelor de transport pentru consumatorii întreruptibili, prelungirea calendarului de liberalizare a preţurilor;
  • Susţinerea şi promovarea produselor româneşti.

Forumul Investitorilor Autohtoni 2013 reuneşte companii cu capital majoritar privat românesc, a căror cifră de afaceri cumulată depăşeşte 5 miliarde de euro.


Citeste mai multe despre   












Jurnal din Israel​

​FOTOGALERIE Tel Aviv: plaje, muzici si trupuri

Greu sa gasesti in lume un oras care petrece mai mult, care se odihneste mai seren. Un New York pe Malul Mediteranei, un colt de Europa sofisticata in Orientul Mijlociu, o destinatie de plaja excelenta, un oras in care noptile de distractie se continua si dupa ce se crapa de ziua. Oameni pe longboard-uri colorate coboara spre faleza orasului, de multe ori purtand doar o pereche de pantaloni scurti. Esti in inima civilizatiei est-mediteraneene, cu hedonismul ei milenar, cu cultul inca pastrat al corpurilor frumoase, cu o senzualitate subtila, dar neascunsa.

956 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS



ESRI

Top 5 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi