Reteaua de supermarketuri Mega Image a castigat Marele Premiu pentru cel mai bun comerciant, iar Coca Cola HBC a obtinut Marele Premiu pentru cel mai bun furnizor la editia a VIII-a a Galei Premiilor PIATA ale industriei bunurilor de larg consum, eveniment desfasurata in seara de 7 noiembrie 2013, organizat de revista Piata si sustinut mediatic de Hotnews.

Catalina Aldea, director comercial Mega ImageFoto: webPR.ro

In total, 20 de companii din industria FMCG si-au impartit cele 41 de trofee oferite in cadrul Premiilor PIATA editia 2013, din cele peste 100 de companii care au depus candidaturi la una sau mai multe sectiuni.

Compania de produse lactate Albalact si-a mentinut titlul de cel mai bun furnizor roman, iar lantul comercial valcean Annabella a fost votat cel mai bun comerciant roman. Carrefour Romania a obtinut premiul pentru cea mai buna campanie de responsabilizare sociala cu programul „Carrefour sustine producatorii romani”.

La categoria cel mai puternic brand, premiile au fost acordate pe categorii de produse. Brandul Cris Tim a castigat titlul pentru produse din carne, Zuzu(produs de Albalact) a fost cel mai puternic brand de lactate in timp ce Milka si Jacobs – ambele produse din portofoliul Mondelez Romania - au castigat acest titlu la categoriile ciocolata, respectiv cafea. Cel mai puternic brand de bere a fost desemnat Timisoreana.

Pentru stabilirea castigatorilor Premiilor Piata au votat 681 de electori, dintre care 567 reprezentanti ai retailului traditional, 15 directori de achizitii din cele mai importante 20 de retele de retail modern, 54 de directori de vanzari ai furnizorilor si 45 de directori de marketing din cele mai mari 100 de companii din FMCG. Fiecare elector a avut un numar de voturi proportional cu cota lui de piata.