Compania ADA si Asociatia Constructorilor de Automobile din Romania (ACAROM) se adreseaza companiilor producatoare de componente pentru industria auto, pe care le invita sa ia parte la un evenimentul ce trateaza utilitatea tehnologiei software pentru simularea digitala a fabricatiei.

Animat de factori de crestere solizi, sectorul de componente auto evolueaza pe o dinamica de dezvoltare accelerata asigurand 70% din valoarea industriei auto la nivel european. In acest context, alinierea companiilor producatoare de componente auto cu standardele impuse de tehnologiile software pentru gestiunea ciclului de viata a produsului este esentiala.

Alaturi de specialistii in domeniul fabricatiei digitale, se vor afla reprezentanti ai celor mai importante companii din industria auto din Romania. Prin intermediul prezentarilor si al workshop-urilor interactive, acestia vor exemplifica cele mai eficiente modalitati de a crestere a productivitatii, optimizand totodata resursele cheie dintr-o companie.

Detalii despre agenda gasiti accesand pagina evenimentului. Companiile interesate de participarea la acest eveniment vor obtine informatiile necesare printr-un e-mail la office[at]adacomputers.ro

Evenimentul se bucura de prezenta extraordinara a domnului Constantin Stroe. Dumnealui are un parcurs de peste 45 de ani in industria auto, printre functiile detinute fiind cea de director general al Dacia Automobile Pitesti timp de 12 ani. In prezent Constantin Stroe este vicepresedinte Renault Technologies Romania si director general ACAROM.

"Industria auto constituie un motor fiabil si vital de dezvoltare industriala a tarii. Sectorul de componente ocupa 2/3 din cifra de afaceri a industriei auto romaneasca, este relativ puternic si are avantaje competitive, dar si slabiciuni de corectat. Inovarea este una dintre condițiile cheie ale dezvoltării industriei auto din tara noastra si a cresterii competitivitatii acesteia." - spune Constantin Stroe, Presedinte director general ACAROM si Vicepreședinte Automobile DACIA.

Intr-o piata extrem de complexa, aflata intr-o continua evolutie, adoptarea celor mai avansate tehnologii pentru dezvoltarea produsului este imperativa. A profita de multitudinea de avantaje pe care aceasta le ofera este vital.

"Presiunea indusa de complexitatea proceselor de dezvoltare a produselor si diversificarea productiei, de cresterea productivitatii, a calitatii si inovatiei produselor determina nevoia companiilor din industria auto de a solicita si folosi sisteme deschise si flexibile, capabile sa gestioneze eficient ciclul de viata al produsului. Companiile din industria auto au nevoie de tehnologia inteligenta pentru a facilita conectivitatea si integrabilitatea, interoperabilitatea si vizibilitatea proceselor si fluxurilor de lucru specifice, pentru a optimiza toate resursele implicate in dezvoltarea produsului. Solutia pentru a gestiona eficient toate aceste provocari sta in simularea digitala a fabricatiei." - A declarat Ionel Barbu, Director general ADA.

Siemens Industry Software este un reper global in tehnologia software de proiectare si simulare digitala a fabricatiei. Siemens Industry Software sustine cei mai importanti jucatori ai industriei auto din lume pentru a aborda cresterea complexitatii pietei prin cele mai noi tehnologii de fabricatie, ce permit luarea deciziilor corecte ce au ca rezultat dezvoltarea produselor mai inteligente. Din portofoliul de clienti al Siemens Industry Software fac parte printre alte branduri, Mercedes, BMW, Toyota, Volvo, Ford, Nissan, Seat, Opel.

Compania ADA este partener al Siemes Industry Software in Romania. Prin portofoliul sau extins de solutii software dedicate gestiunii ciclului de viata a produsului, ADA se adreseaza companiilor din domeniile auto, constructii si echipamente industriale, aeronaval, energie si utilitati. Solutiile de proiectare, fabricatie digitala si gestiune a datelor (CAD - Computer Aided Design, CAM - Computer Aided Manufacturing, CAE - Computer Aided Engineering , PDM - Product Data Management) sunt construite pe standarde deschise ce permit integrarea intre aplicatiile din portofoliul Siemens Industry Software, precum si cu datele existente in alte sisteme si aplicatii third party. Acest aspect ofera un nivel crescut de flexibilitate si asigura adaptarea solutiei la specificul si strategia organizatiei asigurand colaborarea dintre diverse medii de dezvoltare si autori.